Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Google Play Uygulama
6. Sınıf Din Kültürü SDR İpekyolu Yayınları

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 36

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 36

Dediler ki: Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.”(1) Bu ayetlerden de anlaşılacağı gibi Hz. Âdem (as) ve Hz. Havva yaptıklarından büyük bir pişmanlık duymuşlardır. Kendilerini bağışlaması için Allah’a (cc) tövbe etmişlerdir. Rabbimiz (cc) de onları bağışlamıştır. Ancak bu olaydan sonra Yüce Allah (cc), “…Hepiniz cennetten inin!..”(2) buyurarak onları cennetten uzaklaştırmıştır. Rabbimiz (cc), “Artık orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan dirilip çıkarılacaksınız.”(3) buyurarak da insanın dünya hayatının başladığını haber vermiştir. Hz. Âdem (as) ve eşi dünyada yaşamaya başladıktan sonra zamanla insanlar çoğalmıştır. Yüce Allah (cc) da Hz. Âdem’i (as) peygamber olarak görevlendirmiştir.

Soru: “Şeytan oradan onların ayağını kaydırdı da bulundukları yerden onları çıkardı. Biz de ‘Birbirinize düşman olmak üzere inin! Bir zamana kadar sizin için yeryüzünde kalacak bir yer ve ihtiyaç maddeleri vardır.’ dedik. İnkâr eden ve ayetlerimizi yalan sayanlara gelince onlar cehennemliklerdir ve orada devamlı kalıcıdırlar.” Yukarıdaki ayetlerden ne gibi sonuçlar çıkarılabilir? Belirleyip listeleyiniz.

  • Cevap:

Şu şekilde listeleme yapılabilir:

  • Şeytan, insanları yoldan çıkararak onları kötülüğe sürükleyebilir.
  • Allah, hatalı davranışları sonucunda insanları cezalandırabilir ve dünyada bir süre yaşamaları için gönderir.
  • İnsanlar arasındaki düşmanlık, şeytanın etkisiyle oluşmuştur.
  • Yeryüzü, insanlara yaşam alanı ve ihtiyaçlarını karşılayacak kaynaklar olarak verilmiştir.
  • Allah’ın ayetlerini inkâr edenler ve onları yalanlayanlar cehenneme girer ve orada ebedi olarak kalırlar.

6. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!