“6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 129

Soru: C) Aşağıdaki kutucuklarda Hz. Muhammed’in (sav) ailesi, çocukluğu ve ifadeler yer almaktadır. Size yöneltilen soruları kutucuklardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı harfi birden fazla cevap için kullanabilirsiniz. Soru: 3) Hz. Muhammed’in (sav) aile büyükleri hangileridir?
  • Cevap: c, g, ğ, ı
Soru: 4) Hz. Muhammed (sav), annesi vefat ettikten sonra hangi aile büyüğünün yanında kalmıştır?
  • Cevap: g
Soru: 5) Hz. Muhammed’in (sav) çocukları hangileridir?
  • Cevap: a, e, ı, i
Soru: 6) Hz. Muhammed (sav) künye olarak hangi çocuğunun ismini almıştır?
  • Cevap: e
Soru: 7) Hangi çocuğu Hz. Muhammed’den (sav) sonra vefat etmiştir?
  • Cevap: a
Soru: 8) Hangi olay Hz. Muhammed’in (sav) çocukluk yıllarında gerçekleşmiştir?
  • Cevap: ç
Soru: 9) Dürüst ve güvenilir olduğu için Hz. Muhammed’e (sav) hangi lakap verilmiştir?
  • Cevap: b
Soru: 10) Hz. Muhammed’in (sav) gençlik yıllarında gerçekleşen olaylar hangileridir?
  • Cevap: d, h, f
Soru: 11) Hz. Muhammed’in (sav) haksızlıklarla mücadele etmek amacıyla katıldığı topluluk hangisidir?
  • Cevap: h
Soru: 12) Hangisi Hz. Muhammed’in (sav) Hacerülesved’in taşınması sırasında çıkan anlaşmazlığı çözdüğü olaydır?
  • Cevap: d

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.