“6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 131

Soru: 18) Hz. Muhammed (sav) gençlik yıllarında insanlar tarafından ahlakı ve dürüstlüğü ile tanındı. Özellikle ticaret hayatındaki dürüstlüğünden dolayı Hz. Hatice ticari işlerini ona yaptırdı. Bu vesileyle tanıştılar ve evlendiler. Hz. Peygamber evlendiğinde kırk beş yaşındaydı. Altı tane çocukları oldu. İlk çocuklarının ismi Abdullah’tı. O dönemde babalar ilk çocuklarının adını künye olarak alırdı. Dolayısıyla Hz.Muhammed (sav) künye olarak Ebülabdullah ismini aldı. Metinde yanlış bilgi içeren cümlelerin altını çizerek bu cümlelerin doğrusunu aşağıya yazınız.
  • Cevap:
Soru: 19) Fil suresinde anlatılan olayın ortaya çıkma sebebi nedir?
  • Cevap: Ebrehe’nin Kâbe’nin önemli konumunu ele geçirmek istemesi.
Soru: E) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz. Soru: 20) Abdullah Öğretmen öğrencilerine “doğru-yanlış” oyununu oynatacaktır. Öğrencilerinden Emin tahtaya çıkar. Oyunun kuralları şöyledir: • Tahtaya çıkan öğrenciye dersle ilgili beş soru sorulacaktır. • Verilen her doğru cevap için “10” puan alınacak her bir yanlış cevap için “5” puan kaybedilecektir. Emin’in cevapları tabloda verilmiştir. Verdiği cevaplara göre oyunun sonunda Emin kaç puan almıştır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20
  • Cevap: D
Soru: 21) Hz. Muhammed (sav) peygamber olduktan sonra da bu ittifaktan övgüyle bahsetmiş, tekrar çağrıldığı takdirde de tereddüt göstermeden Hilfülfudul’e katılacağını söylemiştir. Hilfülfudul’le ilgili verilen metinden yola çıkılarak aşağıdakilerin hangisine ulaşılabilir? A) Cahiliye Dönemi’nde Mekke güvenli bir şehir değildir. B) Hz. Muhammed (sav) Hilfülfudul’e katılmaktan memnun olmuştur. C) Mekkeliler Hz. Muhammed’e (sav) “el-emin” demişlerdir. D) Hz. Muhammed (sav) ticarette dürüst ve güvenilir bir insandır.
  • Cevap: B

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 131 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.