“6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 161

Soru: C) Aşağıdaki kutucuklarda geleneğimizdeki dinî motiflerle ilgili kavramlar yer almaktadır. Size yöneltilen soruları kutucuklardaki harfleri kullanarak cevaplayınız. Aynı harfi birden fazla cevap için kullanabilirsiniz. Soru: 7) Geleceğimizde üç aylar olarak bilinen ve manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı aylar hangileridir?
  • Cevap: h, ı, ğ
Soru: 8) Hangisi geçmişte mahalle bakkallarının veresiye defterine verilen isimdir?
  • Cevap: i
Soru: 9) Hangisi muharrem ayının onuncu gününe verilen isimdir?
  • Cevap: a
Soru: 10) Ramazan ayı ve oruç gelenekleriyle ilgili kavramlar hangileridir?
  • Cevap: b, d
Soru: 11) Edebiyatımızda dinin izlerini içeren kavramlar hangileridir?
  • Cevap: ç, e, f, g
Soru: 12) Hangisi Hz. Muhammed’in (sav) doğumunu ve hayatından bazı kesitleri anlatan eserlere verilen isimdir?
  • Cevap: e
Soru: 13) Musikimizde dinin izlerini içeren kavramlar hangileridir?
  • Cevap: e, c, ç
Soru: 14) Hangisi namaz için yapılan çağrıya verilen isimdir?
  • Cevap: c

6. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 161 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.