Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
6. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 111

Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 111

Dışarıdan gelen uyaranlara karşı vücudun göstermiş olduğu ani ve istemsiz tepkilere refleks adı verilir. Bazı refleksler doğuştan gelirken bazıları sonradan kazanılır. Örneğin diz kapağı refleksi ve bebeklerdeki emme refleksi, doğuştan gelen reflekslerdir. Limon görünce ağzın sulanması, bisiklet ve araba sürmek ise sonradan kazanılan reflekslere örnektir.

PERFORMANS İSTASYONU

Soru: Üçer veya dörder kişilik gruplar oluşturalım.

  • Cevap: Grup çalışması için üç kişilik bir ekip oluşturduk.

Soru: Vücudumuzu bir fabrikaya benzetirsek fabrikayı yöneten kişiyi beyne benzetebiliriz. Fabrikada çalışan elemanları hangi yapılara benzetebiliriz?

  • Cevap: Beyin yöneten kişidir, sinirler fabrika içindeki kablolar, kaslar ise işçi gibidir.

Soru: Soruda verilen örnekteki gibi sinir sistemindeki yapı ve organlar ile günlük yaşantımız arasında benzerlik kuralım.

  • Cevap: Beyin yönetir, omurilik refleksleri düzenler, sinirler iletişim sağlar. Günlük hayatta bu fabrika gibi çalışır.

Soru: Kurduğumuz benzerlik doğrultusunda sinir sistemini özetleyen bir poster tasarlayalım.

  • Cevap: Posterimizde beyin, omurilik ve sinirleri şemalarla gösterdik.

Soru: Posterimize “yaratıcılık”, “yenilik”, “fikir üretme” vb. başlıklar ekleyelim.

  • Cevap: Postere “yaratıcılık”, “yenilik” ve “fikir üretme” başlıklarını ekledik.

Soru: Posterimizi tasarlarken yapay zeka destekli, sanal gerçeklik veya interaktif dijital panolar da kullanabileceğimizi unutmayalım.

  • Cevap: Posteri tasarlarken yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi araçları da düşündük.

Soru: Bu süreçte arkadaşlarımızın ilham verici fikirlerini dinleyelim ve önerilerini posterimize ekleyelim.

  • Cevap: Arkadaşlarımızın önerilerini dinledik ve posterimizi geliştirdik.

Soru: Sınıfımızın bir bölümünde yaratıcı molalar, sanat köşeleri vb. alanlar oluşturarak posterimizi sunalım.

  • Cevap: Posteri sınıfın sanat köşesinde sergiledik ve sunum yaptık.

SUNUM: SİNİR SİSTEMİ

Arkadaşlar, bugün sizlere sinir sistemiyle ilgili hazırladığımız posteri tanıtacağım.

Posterlerde beynin, omuriliğin ve çevresel sinirlerin görevlerini gösterdik. Beyin vücudu yöneten merkez, omurilik refleksleri yöneten yapı, sinirler ise iletişim ağı olarak anlatıldı.

Posterlerimizin altına “yaratıcılık”, “yenilik” ve “fikir üretme” başlıklarını ekledik. Böylece sinir sisteminin sadece vücudu değil, düşüncelerimizi ve yeniliklerimizi de yönettiğini vurguladık.

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı (1. Kitap) Sayfa 111 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
1
sad
2
clap
2
confused
5
unlike
13
love
13
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!