6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 20
“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Meb Yayınları (2. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 20
Metal çerçeveli bazı gözlüklere camlar yerleştirilirken genleşme ve büzülme özelliğinden faydalanılır. Çerçeve ısıtılarak genleşmesi sağlanır ve camlar çerçeveye yerleştirilir. Çerçeve soğudukça büzülerek gözlük camını sıkıştırır. Yüksek sıcaklığa maruz kalan metal çerçeveler camdan daha fazla genleştiği için gözlük camian çerçeveden düşebilir.
Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle araç lastiğindeki havanın hacmi azalır. Yaz aylarında ise sıcak havanın etkisiyle lastikteki havanın hacmi artar. Benzer durum sıcak ve soğuk havaya maruz kalan toplar için de geçerlidir.
PEKİŞTİRME İSTASYONU-1
Soru: Bir öğrenci bazı olayların genleşme veya büzülme olduğuna karar vererek aşağıdaki tabloyu doldurmuştur. Öğrencinin tabloda yaptığı işaretlemelerden hatalı olanların üzerini “X” He işaretleyelim. İlgili alana doğru işaretlemeyi yapalım.
- Cevap:
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı (2. Kitap) Sayfa 20 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
























