Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 41

“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41 Sevgi Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Sayfa 41

Eklem Çeşitleri

Oynamaz eklemler
Kafatası, kuyruk sokumu gibi iskeletin hareket etmeyen kısımlarındaki kemiklerde görülür. Kemikler birbirine, testere dişi gibi girinti ve çıkıntılarla sıkı bir şekilde bağlıdır. Bu nedenle bu eklemler hareketsizdir.

Kafatasımızı oluşturan kemikler hareketli eklemler ile bağlı olsaydı neler olabilirdi?

  • Cevap

Kafatasımızı oluşturan kemiklerin hareketli olmaları durumunda vücudumuzun yöneticisi pozisyonunda olan beyin için çok büyük problemler çıkardı.

Kafatasımıza alınacak ilk darbede denge problemi yaşardık. Daha sonra vücuttan alınan sinyallerin değerlendirilmesinde yanlışlıklar yapılır. Bu yanlışlıktan sonra verilecek yanıtta yanlış olurdu.

Vücudu bir bilgisayar olarak kabul etsek harddisk’te olabilecek  bir arızada bütün bilgisayar arızaya geçer. Bilgisayar tam anlamıyla çalışmaz bazı parçaları çalışsa da işlem yapılamaz.

Bu nedenden dolayı beynimizin kolay etkilenmemesi için sağlam kafatası kemiklerinin arkasına konulmuştur.

Oynar eklemler

Çoğunlukla vücudun hareket görevini üzerine almış kemiklerin aralarında görülen hareketli eklemlerdir. Bu eklemler, aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi, iki kemikten birinin çıkıntısı ile diğerinin girintisi birbirine uyacak şekildedir. İki kemiğin arasında eklem sıvısı ile dolu boşluk vardır. Eklem sıvısının kaygan olması kemiklerin serbest hareket etmesini kolaylaştırır. Oynar eklemler, kol ve bacak kemikleri arasında bulunur. Kolumuzun dirsek ve omuz kısmında, ayağımızın diz ve bileğinde bulunan eklemler oynar eklemlerdir.

Bu eklemlerimiz az oynar ya da hiç oynamaz olsalardı ne olurdu, hiç düşündünüz mü?

  • Cevap: Evet düşündüm. Bizlere gelecek olan tehlikelere karşı kolay bir şekilde zarar görebilirdik.

Yazı yazdığınız elinizin dört parmağını fotoğrafta olduğu gibi hareketsiz kalacak şekilde sabitleyiniz. Daha sonra bu elinizle kalem tutmaya çalışınız. Eliniz bu şekildeyken kalemi tutup yazı yazabilir misiniz? Neden?

  • Cevap: Hayır yazamayız. Çünkü kalemi tutmak için birden fazla ekleme ihtiyaç duyarız. Eklemlerin hareket edebilmesi yazı yazmak için gereklidir.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 41 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!