Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Anadol Yayıncılık

Bilimsel Yöntem

Bilimsel yöntem birbirini takip eden adımlardan oluşan ve bilimsel sorulara cevap bulunmasını sağlayan bir yöntemdir. Bilimsel yöntem aşamalarını uygulayarak bir bilim insanının düşünme ve çalışma prensibini öğrenebilirsiniz. Aşağıda bilimsel yöntem aşamaları bir örnek eşliğinde açıklanmıştır. Bu aşamaları ve örneği inceleyerek bilimsel yöntem hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

1. Proje konusu seçilir: Öncelikle bir proje konusu seçilmelidir. Proje konusu günlük yaşamda ilgi duyduğunuz herhangi bir konu olabilir. Bitkiler, geri dönüşüm, güneş sistemi, otomobiller, çevre kirliliği… proje konularına örnek verilebilir. Örnek: Projenin konusu olarak atık pilleri seçelim.

2. Araştırma sorusu belirlenir: Bilimsel yöntemde bir sorunun cevabı aranır. Proje konusunu belirledikten sonra konuyla ilgili araştırma sorusunun belirlenmesi gerekir. Atık pillerle ilgili aşağıdaki sorunun belirlendiğini varsayalım. Örnek: Atık pillerin yapısındaki kimyasal maddelerin canlı yaşamına etkisi nedir?

3. Araştırma yapılır: Soruyu cevaplamak için çeşitli kaynaklardan araştırma yapılması ve konuyla ilgili var olan bilgilerin sistemli bir şekilde düzenlenmesi gerekir. Konuyla ilgili yazılı kaynakları (kitap, dergi, ansiklopedi, broşür vb.) okuyabilir, görsel kaynaklardan (belgesel, film, afiş, fotoğraf vb.) yararlanabilir, konunun uzmanlarıyla röportaj yapabilir, okul dışı öğrenme ortamlarını (müzeler, laboratuvarlar, hayvanat bahçeleri, botanik bahçeleri vb.) ziyaret edebilirsiniz. Araştırma sürecinde aile büyüklerinizden ve öğretmenlerinizden yardım alabilirsiniz. Örnek: Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş pillere atık pil denir. Atık piller akarsulara, göllere, denizlere atılmamalıdır.

Atık pillerin yapısındaki kimyasal maddeler çöp depolama alanlarından su kaynaklarına karışarak çevre kirliliğine neden olabilir. Hem bu durum önlenmeli hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanılması sağlanmalıdır. Bunun için atık piller; naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirilerek atık pil kutularına atılmalı veya satın alındıkları satış noktasına geri götürülmelidir. Atık piller doğaya rastgele atıldığında yapılarında bulunan kimyasal maddeler toprağa, suya ve havaya karışır. 4. Projenin amacı belirlenir: Amaç, proje tamamlandığında elde edilmek istenen sonuçtur. Amacı belirlemek hipotezin kurulmasına katkı sağlar. Örnek: Atık pillerin yapısındaki kimyasal maddelerin canlı yaşamına etkisini gözlemlemek.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!