Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Anadol Yayıncılık

Duyu organlarımızda görülen bazı kusurlar sebebiyle duyu organlarımız görevlerini yerine getiremeyebilir. Bu kusurlardan bazıları yaşadığımız çevrenin etkisiyle oluşurken bazıları doğuştan gelmektedir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sayesinde duyu organlarımızda görülen birçok kusurun tedavi yöntemleri bulunmuştur. Şimdi, duyu organlarımızda meydana gelen kusurları ve bunların tedavi yöntemlerini öğrenelim.

Göz Kusurları ve Tedavi Yöntemleri

Aşağıda gözümüzde meydana gelen bazı kusurlar ve bu kusurların giderilmesinde kullanılan teknolojilere örnekler verilmiştir. İnceleyelim.

Miyopluk: Bu göz kusuruna sahip kişiler, yakındaki cisimleri net gördükleri hâlde uzaktaki cisimleri net olarak göremezler. Mercek kullanılarak düzeltilir.
Hipermetropluk: Bu göz kusuruna sahip kişiler, uzaktaki cisimleri net gördükleri hâlde yakındaki cisimleri net olarak göremezler. Mercek kullanılarak düzeltilir.
Astigmatlık: Astigmatlı kişilerde göz merceğinin yüzeyi pürüzlü bir hâl alır. Mercek kullanılarak düzeltilir.
Şaşılık: Göz yuvarlağını hareket ettiren kasların normalden uzun veya kısa olması durumunda ortaya çıkar. Ameliyatla düzeltilir.

Göz kusurlarının yaygın sebeplerinden biri de korneanın zedelenme veya bir hastalık sonucu zarar görmesidir. Bu durumdaki hastalara kornea nakli yapılır. Böylece gözün bozuk olan korneası sağlam bir kornea ile değiştirilir. Mercek görevi yapan kontak lensler de göz kusurlarının tedavisinde kullanılan teknolojik araçlara örnektir.

Bunları Biliyor musunuz?

20. yy.ın başlarında Londra’da geçirdiği bir trafik kazası sonucunda görme yeteneğini kaybeden bir fotoğraf sanatçısı, etrafındaki insanların kendisinin görme engelli olduğunu fark etmesi için beyaz bir bastonla dolaşmaya başlamıştır. Bu uygulamanın oldukça başarılı olduğunu gören Fransa Görme Engelliler Örgütü, görme engellileri beyaz baston ile simgeleştirmiştir. Dünya’da her yıl ocak ayının ikinci haftası Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası ilan edilmiştir. Yaşadığımız yerleşim biriminde beyaz bastonuyla yolda yürüyen bir görme engelli gördüğümüzde ona karşı saygılı davranmaya özen göstermeliyiz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!