Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Anadol Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Anadol Yayıncılık

Dünya atmosferine girerek yeryüzüne ulaşan meteor parçalarına meteorit denir. Meteorlar düştükleri yerlerde hasara yol açabilmekte ve derin çukurlar oluşturabilmektedir. Meteoritlerin Dünya yüzeyi üzerinde oluşturduğu bu çukurlara gök taşı çukuru adı verilir. Bilim insanları gök taşı çukurlarını inceleyerek gök taşlarının yapısı hakkında araştırmalar yaparlar. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe merkezinin yaklaşık 35 kilometre doğusunda yer alan gök taşı çukuruna ait bir görsel yanda verilmiştir. Derinliği 60 metre, çapı ise 35 metre olan bu gök taşı çukurunun bulunduğu bölge önemli bir turizm potansiyeline sahip olup her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Fen, Mühendislik ve Girişimcilik Uygulamaları

Güneş sistemindeki gezegenlerin Güneş’e yakınlıklarına göre sıralanabileceği bir modeli yapınız. Model oluştururken kitabınızın 13, 14, 15, 16, 17 ve 18. sayfalarında verilen Fen, Mühendislik ve Girişimcilik Uygulamaları bölümünden yararlanabilirsiniz. Yaptığınız modelleri yıl sonu bilim şenliğinde sergileyiniz.

Aşağıda bir öğrencinin yaptığı modelin örneği verilmiştir.

Örnek

Araç Gereç: Mukavva karton, kullanılmış kâğıtlar, farklı renklerde iplikler, sarı plastik top, farklı büyüklüklerde taşlar, yapıştırıcı, siyah el işi kâğıdı.

Uygulama Aşamaları:

1. Mukavva kartonu siyah el işi kâğıdıyla kaplayalım.
2. Kullanılmış kâğıtlarla farklı büyüklükte küre şeklinde sekiz adet cisim oluşturalım.
3. Küre şeklindeki cisimlerin etrafını ipliklerle saralım. Her cismin etrafını farklı renkli iplikle sarmaya özen gösterelim.
4. Sarı plastik topu mukavva kartonun sol kenarına yapıştıralım. (Sarı plastik top Güneş’i temsil edecektir.)
5. Elde ettiğimiz küre şeklindeki cisimleri büyüklüklerine göre Güneş sistemindeki gezegenlerle eşleştirelim. Gezegenleri temsil eden küre şeklindeki cisimleri Güneş’e yakınlıklarına göre sarı plastik topun etrafına yapıştıralım.
6. Mukavva kartondaki 4 ve 5. kürelerin arasındaki boşluğa farklı büyüklüklerdeki taşları yapıştıralım.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!