Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Semih Ofset Yayınları

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 117

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 117 Cevapları Semih Ofset Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 117

A) Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1) Harf-i med ve sebeb-i med kavramlarını ve bu kavramların işlevini açıklayınız.

  • Cevap: Sebeb-i med iki tanedir: Hemze ve Sükûndur. Med harflerinin herhangi birisinden sonra, med sebebi hemzenin aynı kelimede yanyana gelmesiyle oluşan fer’î medde medd-i muttasıl denir. Muttasıl bitişik demektir. Med harfi ile med sebebi olan olan hemze bir kelimede yanyana bulundukları için bu isim verilmiştir

2) Medd-i Muttasıl ve Medd-i Munfasıl arasındaki farkları maddeler hâlinde yazınız.

  • Cevap: Medd-i muttasılın hemzesi ayn harfinin başı gibi yuvarlak yazılır ve harf-i med ile hemze bir kelimede bulunur. Medd-i munfasılın hemzesi ise, çizgi gibi uzun yazılır ve ayrı ayrı kelimelerde bulunur.

3) Bir dua veya sureyi ezberlemede dikkat edilecek noktalar nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Kur’an güzel bir kitaptır çünkü Allah’ın sözüdür. 7. yüzyılda nazil olduğundan beri  değiştirilmemiştir. Kur’an’dan birkaç sure bile ezberlemek sana ahirette büyük mükâfatlar kazandıracaktır. Onu ezberlemek de, Allah’ın kutsal sözlerini korumak için bir anahtardır. İşte bu yüzden Kuran’daki ayetlerin nasıl başarılı bir şekilde ezberleneceğini bilmek önemlidir.

4) Tebbet suresinde değinilen şahıslar kimlerdir? Kısaca tanıtınız.

  • Cevap: Ebu Leheb, Hz. Peygamber.

5) Felak ve nas surelerinin günlük hayatımızdaki yerini kısa maddeler hâlinde yazınız.

  • Cevap:

Felak Suresi Anlamı (Diyanet Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”

Nas Suresi Anlamı (Diyanet Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.”

 

B) Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1) Aşağıdaki kelimelerden hangisinde sebeb-i med bulunmamaktadır?

  • Cevap: A

2) Tebbet suresinin yukarıda verilen birinci ayetinde hangi med kuralı bulunmaz?

A) Medd-i Tabii
B) Medd-i Muttasıl
C) Medd-i Munfasıl
D) Medd-i Tabii – Medd-i Munfasıl

  • Cevap: B

3) Aşağıdaki med kurallarının hangisinde 2 ölçü uzatmak vaciptir?

A) Medd-i Tabii
B) Medd-i Munfasıl
C) Sebeb-i Med
D) Medd-i Muttasıl

  • Cevap: D

6. Sınıf Semih Ofset SEK Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 117 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
clap
2
love
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!