Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Semih Ofset Yayınları

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 21

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Semih Ofset Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 21

İnsanlık İçin Dua Eden Peygamber Hz. İbrahim (a.s.)

Hz. İbrahim (a.s.) hayatı boyunca insanlığın doğru yola gelmesi için çabalamıştır. Fakat o bununla da yetinmemiş ve kendisinden sonraki insanlar için çok güzel dualar etmiştir. Kur’an-ı Kerim onun bu örnek dualarını bize şöyle aktarır:

“Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın. Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara âyetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin.”

Allah (c.c) onun bu duasını kabul etmiş ve kendisinden sonra pek çok peygamber görevlendirmiştir. En son olarak da Sevgili Peygamberimizi (s.a.v.) insanlığa örnek ve rehber olarak göndermiştir. Sevgili Peygamberimiz de (s.a.v.) Hz. İbrahim’in (a.s.) bu duasına işaret ederek kendisini şöyle tanıtmıştır: “Ben atam İbrahim’in (a.s.) duasıyım…” Namazlarımızın son oturuşunda okuduğumuz “Rabbenağfirlî” duası da Hz. İbrahim’in (a.s.) dilinden dökülen örnek bir duadır. O, bu duasında ailesi ve bütün inananlar için şöyle yalvarır: “Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla!”29

Babası Karşısında Hz. İbrahim (a.s.)

Hz. İbrahim’in (a.s.) hayatı hep mücadele ile geçmiştir. O çok zorlu kişilere ve gruplara karşı örnek bir tevhid mücadelesi sergilemiştir. Bu süreçte belki de karşısındaki en zorlu kişilerden biri babasıdır. Çünkü bir evlat için doğru yolda yanında yer almasını isteyeceği babasının, kendisine düşman olması kadar üzücü bir durum olamaz. İşte Hz. İbrahim (a.s.) böyle bir zorlukla da en güzel şekilde başa çıkmasını bilmiştir. Babasını bir evlattan beklenen en saygın şekilde Allah’ın yoluna davet etmiştir. Şimdi de onun babası ile yaşadıklarını daha yakından ele alacağız. Babasının adı Âzer’dir ve babası doğru yolda değildir. Hz. İbrahim’in (a.s.) babasının yanlış yolda olduğunu, ona ifade edişi Kur’an’da şöyle anlatılır: “İbrahim, babası Âzer’e ‘Putları tanrılar mı sayıyorsun? Doğrusu ben seni de kavmini de apaçık bir sapkınlık içinde görüyorum.’ demişti.”

Kur’an Hz. İbrahim (a.s.) ve babası arasında geçen bazı konuşmaları da bize aktarır. Bir gün Hz. İbrahim (a.s.) babasına putlara tapmasının anlamsızlığını söyler. Babasını doğru inanca davet eder. O, babasına bu uyarıları yaparken, “Babacığım” şeklinde son derece saygın ve yumuşak bir dil kullanır. Babasının Allah’ın azabına uğramaması için bu kadar uğraşan oğluna, babası çok sert karşılık verir. Hatta oğlu Hz. İbrahim’i (a.s.) tehdit eder. Hz. İbrahim’in (a.s.) babasıyla arasında geçen konuşmalar Meryem suresinde bize şöyle aktarılır: “Kitapta İbrahim’i de an. Gerçekten o, son derece dürüst bir kimse, bir peygamber idi. Hani babasına şöyle demişti: “Babacığım! İşitmeyen, görmeyen ve sana bir faydası

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

6. Sınıf Semih Ofset SEK Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
angry
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!