Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Semih Ofset Yayınları

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 22

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Semih Ofset Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 22

…olmayan şeylere niçin tapıyorsun? Babacığım! Doğrusu, sana gelmeyen bir ilim bana geldi. Bana uy ki seni doğru yola ileteyim. Babacığım! Şeytana tapma! Çünkü şeytan Rahmân’a isyankâr olmuştur. Babacığım! Doğrusu ben, sana, çok esirgeyici Rahmân tarafından bir azabın dokunmasından, böylece şeytana bir dost olmandan korkuyorum.” Babası, “Ey İbrahim! Sen benim ilahlarımdan yüz mü çeviriyorsun? Eğer vazgeçmezsen, mutlaka seni taşa tutarım. Uzun bir süre benden uzaklaş!” dedi. İbrahim şöyle dedi: “Esen kal! Senin için Rabb’imden af dileyeceğim. Şüphesiz O, beni nimetleriyle kuşatmıştır. Sizi ve Allah’tan başka taptıklarınızı terk ediyor ve Rabb’ime ibadet ediyorum. Rabb’ime ibadet etmekle de mutsuz olmayacağımı umuyorum. İbrahim, onları da onların taptıklarını da terk edince ona İshak ile Yakub’u bağışladık ve her birini peygamber yaptık. Onlara rahmetimizden bağışta bulunduk. Onlar için yüce bir doğruluk dili var ettik (güzel bir söz ile anılmalarını) temin ettik”31
Hz. İbrahim’in (a.s.) bütün çabasına ve onun için dua etmesine rağmen babası inanmamakta direnmiştir. Bu yüzden Allah, babasının affedilmeyeceğini bildirmiştir.

Hz. İbrahim (a.s.) ile ilgili öğrendiklerimizden şu sonuçlara ulaşabiliriz:

■ Hz. İbrahim (a.s.) tevhid inancının en önemli örneklerinden biridir.
■ O’nun hayatı tebliğ çalışmalarının en güzel örnekleriyle doludur.
■ Hz. İbrahim (a.s.) doğruları tebliğ ederken en etkili yöntemleri kullanmıştır.
■ Karşılaştığı engeller Hz. İbrahim’i (a.s.) yolundan alıkoymamıştır.
■ Kâbe’nin tarihinde Hz. İbrahim’in (a.s.) önemli bir yeri vardır.

Cömertlikte Örnek Peygamber Hz. İbrahim (a.s.)

Kur’an-ı Kerim’de Hz. İbrahim’in (a.s.) cömertliğine de değinilir. O’nun kendisine gelen Allah’ın elçilerini karşılama şekli şöyle anlatılır: “(Ey Muhammedi) İbrahim’in ağırlanan misafirlerinin haberi sana geldi mi? Hani onlar, İbrahim’in yanına varmışlar ve ‘Selâm olsun sana!’ demişlerdi. O da ‘Size de selam olsun!’ demiş, ‘Bunlar tanınmamış (yabancı) kimseler’ (diye düşünmüştü.). Hissettirmeden ailesinin yanına gidip (pişirilmiş) semiz bir dana getirdi. Onu önlerine koydu. ‘Yemez misiniz?’ dedi.” Ayette de görüldüğü üzere o konuklarını ağırlamada son derece cömert davranmıştır.

Hz. İbrahim’in (a.s.) bu yönü kültürümüze de yansımıştır. Bu yüzden konuklarımızı ağırlamak için hazırladığımız sofralar “Halil İbrahim Sofrası” diye isimlendirilir. Hatta konuklar yemek sofrasına çağrılırken “Buyrun Halil İbrahim sofrasına!” cümlesi sıkça kullanılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

6. Sınıf Semih Ofset SEK Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 22 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!