6. Sınıf Kur'an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 94
6. Sınıf Kur'an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Semih Ofset Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Kur'an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 94
b) Sebeb-i Med: Harf-i medden önceki harfin bir ölçüden daha fazla uzatılmasına sebep olan ve harf-i medden sonra gelen unsurlara sebeb-i med denir. Uzatılacak harfte ne çeşit med bulunduğunu ve ne kadar uzatılması gerektiğini sebeb-i med belirler.
Sebeb-i med ikiye ayrılır:
• Hemze : Harekeli elif harfidir. Harf-i medden sonra gelen bir hemzenin sebeb-i med olması için katı hemzesi yani kelimenin aslından olması gerekir. Örneğin ve Çol U kelimelerinde harf-i medden hemen sonra gelen harekeli elif harfi sebeb-i med olur. • Sükun: Harfin cezimli konumudur. Sükun-u Lâzım ve Sükun-u Arız olarak ikiye ayrılır.
✓ Sükun-u Lâzım: Durulduğunda da geçildiğinde de değişmeyen sükundur. Bu sükun, cezm veya şedde olarak bulunur. ✓ Sükun-u Arız: Şekil itibariyle harekelerde oluşan bu sükun kelimeler üzerinde vakfedildiğinde ortaya çıkar. Bu durumda, harfi medden sonra, üzerinde durulacak harfin harekesi cezme dönüşür.
Yani sükun-u ârız şekil açısından hareke, ses açısından cezimdir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Semih Ofset SEK Yayınları Kur'an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok