Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
6. Sınıf Yazılı Soruları

6. Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

1. Dönemin en zor derslerinden biri olan Matematik dersinin sınavında umarız ki başarılı bir not alırsınız. 

6. Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları

1) Aşağıdaki sayılardan 10 a kalansız bölünenleri yuvarlak içine alınız.

1412      1071      622      2015     900
1405      507     6000     6666     1987

2) 29 . (< – 12)  =  29 . 47 – 29 . 12

Yukarıda verilen işlemde, çarpma işleminin dağılma özelliğini düşündüğümüzde  <  yerine gelmesi gereken sayı kaçtır?
A)  47                   B) 35                   C) 29                  D) 12

3) Karşılıklı iki şehirden aynı anda yola çıkan iki araçtan birinin saatteki hızı 60 km, diğerinin hızı 40 km dir.  Bu iki araç 4 saat sonra karşılaştıklarına göre iki şehir arası kaç km dir?

A) 160 B) 240 C) 320 D) 400

4) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 45 sayısının bir çarpanı (böleni) değildir?
A) 5 B) 9 C) 10 D) 15

5) 60 sayısının kaç tane asal çarpanı vardır?
A) 2 B) 3                    D) 4                       C) 5

6) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 8 sayısının bir katı değildir?
A) 56 B)  78                  C) 96                  D) 120

7) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) 2’den başka çift asal sayı yoktur.
B) 15 asal sayı değildir.
C) En küçük asal sayı 1 dir.
D) 23 asal sayıdır.

8) Aşağıdaki sayılardan hangisi 2 sayısına tam olarak bölünemez?
A) 126           B) 394                C) 538                 D) 781

9) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 3 ile tam bölünür?
A) 196 B) 417                C) 680                 D) 953

10) 972 sayısı aşağıdakilerden hangisine kalansız bölünemez?
A) 2 C) 4                     C) 5                     D) 9

11) Aşağıdakilerden hangisi 20 ile 24 sayılarının ortak bölenlerinden biridir?
A) 3      B) 4                        C) 5                       D)6

12) İki zilden biri 9 dakikada bir, diğeri 12 dakikada bir çalmaktadır. Buna göre iki zil birlikte çaldıktan kaç dakika sonra tekrar birlikte çalar?
A) 36 B) 30                    C) 27                    D) 24

13) Aşağıdaki ifadelerden hangisi bir küme belirtmez?
A) Sınıfımızdaki erkek öğrenciler
B) M harfi ile başlayan illerimiz
C) T harfi ile başlayan günler
D) Okulumuzun çalışkan öğrencileri

14) KIRIKKALE kelimesinin harflerinin oluşturduğu küme kaç elemanlıdır?
A) 9 B) 8                         C) 6                      D) 5

15) Aşağıdaki sayılardan 4 e kalansız bölünenleri yuvarlak içine alınız.

1412      1071      622      2015     900
1405      507     6000     6666     1987

Cevap Anahtarı

1)  , 2)A  , 3)D , 4)C, 5)B , 6)B , 7) C  , 8)D , 9)B , 10)C, 11)B, 12)A,13)D,14)C,15)

6. Sınıf Matematik 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz. 

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!