. “6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları [syf]6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 60[/syf] 1. Tüm
. “6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları
[syf]6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 60[/syf]
1. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü, diğerinin ölçüsünün 4 katı olduğuna göre, bu açılardan büyük olanın ölçüsü kaç derecedir?
A) 67,5
B) 72
C) 77,5
D) 80
Cevap: B
2. Şekildeki E, F, B noktaları doğrusal, [FD 1 [FA ve m(BFC) = 66°, m(EFA) = 23° dir. Buna göre, m(CFD) kaç derecedir?
A) 57
B) 52
C) 47
D) 42
Cevap: C
3. Aşağıdaki kareli kâğıt üzerinde KLM açısı ile P, R, S, T, Y ve Z noktaları verilmiştir. Buna göre, aşağıdaki açılardan hangisinin ölçüsü KLM açısının ölçüsüne eşittir?
A) PTZ
B) ZRY
C) YRT
D) ZTS
Cevap: B
4. Yukarıdaki kareli kâğıtta, paralelkenar üzerinde verilen hangi iki noktanın birleştirilmesiyle oluşturulan doğru parçası bu paralelkenarın bir yüksekliği olur?
A) T ve R
B) N ve P
C) M ve P
D) K ve S
Cevap: D
[syf]6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 61[/syf]
5. Şekildeki ADC üçgeninin DC kenarına ait yükseklik 6 cm, AC kenarına ait yükseklik 4 cm ve A(ÂDC) = 24cm2 dir. Buna göre, | AC | +1 DC | kaç santimetredir?
A) 18
B) 19
C) 20
D) 21
Cevap: C
6. Şekilde DEF ile ABC üçgen, DEF ’nin [EF] kenarına ait yüksekliği 8 cm ve |EF| = 18 cm, |BC| = 24 cm’dir.A(ABC) = A(DEF) olduğuna göre, ABC ’nin [BC] kenarına ait yüksekliğinin uzunluğu kaç santimetredir?
A) 6
B) 8
C) 9
D) 12
Cevap: A
7. Şekildeki 4 eş paralelkenardan oluşan süsleme modelinde A noktasının B noktasına uzaklığı 20 cm ve C noktasının D noktasına uzaklığı 6 cm’dir. Buna göre, bu süsleme modelinin alanı kaç santimetrekaredir?
A) 120
B) 160
C) 200
D) 240
Cevap: A
8. Şekilde ABCD paralelkenar, [DH] 1 [AB], [DK] 1 [BC] ve |AD| = 15 cm, |DH| = 12 cm’dir. ABCD paralelkenarının çevresinin uzunluğu 70 cm olduğuna göre, |DK| kaç santimetredir?
A) 20
B) 18
C) 16
D) 12
Cevap: C
[syf]6. Sınıf Matematik Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 62[/syf]
9. Yukarıda noktalı kâğıtta verilen şeklin alanı kaç birimkaredir?
A) 28
B) 30
C) 32
D) 36
Cevap: B
10. 450 dekar kaç kilometrekaredir?
A) 45
B) 4,5
C) 0,45
D) 0,045
Cevap: C
11. Bir çiftçi 60 arlık tarlasının 1,5 dönümüne arpa, 2 dönümüne buğday ekmiş ve tarlasının kalan kısmını metrekaresi 40 liradan satmıştır. Buna göre, bu çiftçi satış sonunda kaç lira almıştır?
A) 60 000
B) 80 000
C) 100 000
D) 120 000
Cevap: C
6. Sınıf Çalışma Soruları Matematik 5. Ünite Cevapları Meb Yayınlarıile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok