Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
Evvel Video
6. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Hediye Vakti

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap Metni Etkinlik Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 222 Cevabı

1. Geçmişte insanların beslenme biçimleri ile ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:  İnsanlar geçmişte avcılık ve toplayıcılıkla geçiniyorlardı. Yiyecek bulmak kolay olmadığı için protein içeriği yüksek besinleri tercih ediyorlardı. Bunu da avladıkları hayvanlardan elde ediyorlardı. Daha sonra tarım yapılmaya başlandı. Tarım ürünleri, sebze ve meyveler yetiştirildi. Sanayinin gelişmesi ile birlikte karbonhidrat tüketimi arttı ve günümüzdeki beslenme alışkanlarının temeli fabrikalaşma ile başladı.

2. Sağlık ve spor arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.

  • Cevap: Spor yapan insan fiziksel olarak güçlü olur. Bağışıklı sistemi güçlü olur ve bu nedenle daha az hastalanır. Kısacası spor yapmak sağlıklı olmayı olumlu etkiler.

1. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 224 Cevabı

Aşağıdaki kelimeleri anlamlarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.

diyabet – kronik – metabolizma – etmen – diyetisyen -genetik – metabolizma

  • Cevap

diyabet Şeker hastalığı.

kronik Uzun süredir bir çözüm getirilmemiş.

metabolizma Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü, özümlemenin ve yadımlamanın toplamı.

diyetisyen  Kişinin sağlığını korumak ve düzeltmek amacıyla beslenmesini düzene koymasını sağlayan kişi.

genetik  Genlerle ilgili, kalıtımla ilgili.

B) Anlamını eşleştirdiğiniz kelimeleri sözlük sırasına uygun biçimde sıralayınız.

  • CevapDiyabet – Diyetisyen – Etmen – Genetik – Kronik – Metabolizma

2. ETKİNLİK 

1. Obezitenin oluşum nedenleri nelerdir? Örnekler veriniz.

  • Cevap: Obezitenin nedenleri aşırı ve yanlış beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, sosyokültürel etmenler, psikolojik problemler ve genetik etmenler gibidir.

2. Obezitenin oluşum nedenlerinden hangisinin daha yaygın görüldüğünü düşünüyorsunuz? Nedenleriyle anlatınız.

  • Cevap: Obezitenin yanlış beslenme ve psikolojik problemler nedeniyle daha yaygın görüldüğünü düşünüyorum. Çünkü sağlıksız gıdalara ulaşmak daha kolaydır. İnsanlar zaman kaybetmemek için bu gıdalara yönelirler. Ayrıca bazı psikolojik sorunları olan çoğu insan sorununu unutmak için yemek yemeyi seçmektedir.

3. Eski çağlarda obezite neyin simgesi olarak kabul ediliyordu? Bunu gerekçelerinizle birlikte yorumlayınız.

  • Cevap: Eski çağlarda obezite zenginliğin simgesi olarak kabul ediliyordu. Çünkü eskiden yiyecek bulmak kolay değildi. Özellikle kilo yapma özelliği olan yiyeceklere sadece zenginler ulaşabiliyordu.

4. Obezitenin tedavi yöntemleri nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Obezitenin tıbbi beslenme, egzersiz tedavisi, davranış değişikliği tedavisi, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi gibi yöntemlerle tedavisi vardır.

5. İleri yaşlarda zayıflamak neden zorlaşmaktadır?

  • Cevap Metabolizma her on yılda bir yavaşlamakta, yaşla birlikte farklı beslenme alışkanlıkları oluşmakta, fiziksel aktivite düzeyi azalmakta, vücudun hormonal dengesi değişmektedir.

6. Zayıflama diyetlerinin bir plana uygun şekilde hazırlanması ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

  • Cevap: Zayıflama diyetleri kişiye özgü olmalıdır. Çünkü her insanın kilosu, boyu, fiziksel aktivitesi, beslenme alışkanlığı ve yaşı farklıdır.

3. ETKİNLİK 

“Sağlık” kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimelerden üç tanesini kullanarak bir konuşma yapınız.

  • Cevap

4. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 225 Cevabı

A) Aşağıda, “Beden Kitle İndeksi (BKİ)” ile ilgili açıklamalar verilmiştir. Bu açıklamaları dikkatle okuyunuz.

B) Sağdaki tabloda boy ve kiloları verilen kişilerin BKİ’lerini hesaplayarak değerleri normalin altnda veya üstünde olanların başına çarpı (X) işareti koyunuz.

  • Cevap

5. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 226 Cevabı

A) Aşağıdaki afişi inceleyiniz. Afişin hazırlanış amacı nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Afişin hazırlanış amacı insanları fiziksel aktiviteye davet etmektir.

B) Yukarıdaki afişin hazırlanış amacından hareketle arkadaşlarınıza bir konuşma yapınız. Konuşmanızı aşağıdaki forma göre planlayınız.

Cevap

  • Konuşmamın Konusu: YürümekKonuşmamın Amacı: İnsanların yürüyüş yapmaya olumlu bakmasını sağlamakKonuşmamın İçeriği: Eskiden insanlar fiziksel olarak yorucu işler yapardı ve dinlenmek için otururdu. Günümüzde ise çoğu insan fiziksel olarak yorucu olmayan işler yapmaktadır. Bu nedenle bu insanlar dinlenmek için yürümeyi tercih etmelidir. Böylece zihinsel yorgunluklarından kurtulup sağlıklarını korumuş olurlar. İnsanlar işlerini yaparken aynı zamanda sağlıklarını da düşünmelidirler.

    Konuşmamın Ana Fikri: Yürüyüş yapmak, dinlenmek ve sağlıklı olmak için uygun bir aktivitedir.

6. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 227 Cevabı

” Sağlıklı Beslenme” konulu bir afiş tasarlayınız. Afişinize uygun bir slogan yazınız. Tasarladığınız afişi büyüklerinizden yardım alarak sosyal medyada paylaşınız.

  • Cevap

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki üyelik formunu, istenen bilgiler doğrultusunda doldurunuz.

  • CevapBu formu kendi bilgilerinize göre doldurmalısınız.

T.C. KİMLİK NUMARASI:
ADI SOYADI:
DOĞUM YERİ VE TARİHİ (GÜN / AY / YIL):
CİNSİYETİ:
BOY VE KİLO BİLGİLERİ:
OKUL VE SINIF BİLGİLERİ:
İLGİLENDİĞİ SPOR DALLARI:
ADRES BİLGİLERİ:

Velisi bulunduğum ve yukarıda bilgileri verilen öğrencinin, spor faaliyetlerine katılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığını taahhüt eder, spor faaliyetlerine katılması için gerekli izni verdiğimi belirtirim.

Veli Adı Soyadı:
Tarih:.
İmza:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 229 Cevabı

B) İncelediğiniz broşürden hareketle aşağıdaki etkinlikleri yapınız.

1. Piramidin alttan ikinci basamağında yer alan besinlerin önerilen günlük tüketim miktarlarını yazınız.

CEVAP:Sebze grubu günde 2 kez 1/2-4 porsiyon, meyve grubu günde 2 kez 1/2-3 porsiyon tüketilmelidir.

2. Piramidin en üst basamağında yer alan besinlerin tüketimiyle ilgili neler önerilmektedir? Bu besinlerle ilgili yapılan öneriyle ilgili düşüncelerinizi yazınız. 

CEVAP: Seyrek ve az miktarda tüketilmesi gerektiği yazmaktadır. Bu besinler hem fazla kalorili hem de zararlı olduğu için az tüketilmesini mantıklı buluyorum.
3. Kas ve kemik güçlendiren aktiviteler arasında…..ip atlama……………ve ….mekik.…….. sayılabilir.
4. Hareketsiz yaşam süren bireyler için bu broşürde şunlar önerilmektedir: Bilgisayar, oyun konsolları, televizyon vb. başında 2 saatten fazla zaman geçirmeyiniz.
5. Bisiklete binmek, paten kaymak ve yürüyerek okula gitmek gibi aktiviteler………...günlük/orta şiddette……………aktiviteler olarak adlandırılmaktadır.
6. Kendinizi bu piramidin hangi basamağına yerleştirebilirsiniz? Nedenleriyle yazınız.

  • CevapKendimi bu piramidin en alt basamağına yerleştirebilirim. Çünkü günlük aktiviteleri yaparım ve tahıl, makarna gibi gıdaları tüketmeyi severim.

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki fıkrayı okuyunuz. Fıkrada verilmek istenen ana düşünceyi bulunuz.

  • CevapHasta ziyaretinin kısa olanı makbuldür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

İlgi duyduğunuz spor dalı ile ilgili bir haber metni araştırınız.

  • CevapMERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 2’nci Geleneksel Okçuluk Festivali sona erdi. Okçuluğu tanıtmak ve yaşatmak amacı ile Mersinli Ahmet Stadyumu’nda orgenize edilen festivale; Türkiye’nin farklı illerinden 14 takım ve 150 sporcu katıldı. 7-11 yaş, 12-17 yaş, büyük kadınlar, büyük erkekler ve takımlar kategorilerinde mücadele eden sporcular, hedefi 12’den vurmak için çaba sarfetti. (Kaynak: Hürriyet)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 Obezite Hakkında 10 Soru 10 Cevap Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
7
31
5
4
17

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!