6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102
“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102
Şükretmek, insanın fıtri bir ihtiyacıdır (Görsel 3.8). İnsan, yaratılış gereği kendisine sunulan nimetlerin farkında olup onları takdir ettiğinde hayata daha olumlu bakar. Bu bakış açısı ise insanı daha mutlu, huzurlu ve hayata karşı umutla bakan bir insan hâline getirir. Sevgili Peygamberimiz de şükretmenin önemini sık sık vurgulamış ve hayatında bunu en güzel şekilde göstermiştir. Dualarında da şükreden bir kul olmayı dilemiş ve şu şekilde niyaz etmiştir: “Allah’ım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi, doğruluğa da azmetmeyi istiyorum. Aynı şekilde nimetine şükretmeyi, sana güzel ibadette bulunmayı talep ediyor; doğruyu konuşan bir dil, eğriliklerden uzak bir kalp diliyorum…”’6 Hz. Peygamberin şükrünü ifade etme yollarından biri namaz kılmaktır. O, Yüce Allah’ın bu emrini canıgönülden yerine getirmiştir. Sevgili Peygamberimizin uzun süre namaz kılmaktan ayaklarının şiştiği dahi olmuştur. Onun bu hâlini gören Hz. Aişe “Yüce Allah senin bütün günahlarını bağışladığı hâlde niçin bu kadar çok namaz kılıyorsun?” diye sorduğunda Sevgili Peygamberimiz “Şükreden bir kul olmayayım mı?”’9 cevabını vermiştir. Hz. Peygamber, bir şey için çok mutlu olduğunda da şükretmeyi unutmamış hatta bunu ifade etmek için şükür secdesi yapmıştır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 102 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























