“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148

Soru: E) Aşağıdaki soruları kutucuklarda yer alan kelime ve kelime gruplarından yararlanarak cevaplayınız. Sorulan cevaplarken kutucuklardaki harfleri kullanınız. (Aynı harfi birden fazla soru için kullanabilirsiniz.) Soru: 22) Birinin üzüntü ya da sevincini kendimiz yaşıyormuş gibi hissetmemiz hangi davranışa örnektir?
  • Cevap: f
Soru: 23) Yapılan iyiliği ve iyilik yapan kişiyi yıllar geçse de hatırlamak, o kişiyi hayırla anmak hangi ahlaki özelliğin gereklerindendir?
  • Cevap: d
Soru: 24) Akrabaları ziyaret etmek, ihtiyaç duyduklarında yardımlarına gitmek gibi davranışlar hangi kavrama örnektir?
  • Cevap: ğ
Soru: 25) Akarsuların kirletilmesi, suyun ihtiyaçtan fazla kullanılması hangi davranışa örnektir?
  • Cevap: c
Soru: 26) Hz. Peygamber’in iletişimi sürdürmemizi istediği ve bu kimselere yapılan iyiliğin diğer insanlara yapılan iyilikten daha çok sevap kazandırdığını söylediği kişiler kimlerdir?
  • Cevap: a
Soru: 27) Çevremizdeki varlıklara karşı davranışlarımızı düzenleyen ahlaki ilkelerden biridir?
  • Cevap: b
Soru: 28) Sevgili Peygamberimizin dadısı Ümmü Eymen’i, sütannesi Haiime’yi ve süt kardeşi Şeyma’yı hiçbir zaman unutmaması onun hangi ahlaki özelliğinin göstergesidir?
  • Cevap: d
Soru: 29) Hz. Peygamber, hangi davranışı imanın yarısı olarak nitelendirmiştir?
  • Cevap: e

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 148 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.