Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 231

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Anadol Yayıncılık‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 231

BASINDAN 

Denizlili kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan halıcılık kursuna katılan kadınlar, ev ekonomilerine katkı sağlamak için halı dokumayı (Görsel 6.36) öğreniyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile birlikte düzenlediği halıcılık kursu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evinde başladı. Haftanın 5 günü devam eden eğitimler ile bir yandan unutulmaya yüz tutmuş halıcılık sanatı yaşatılmaya çalışılırken diğer yandan kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor. Halıcılık sanatına yönelik sağladığı kurs imkânı dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür eden kurs eğitmeni, “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı insanlarımıza öğretip gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım İşleri Dairesi Başkanı ise “Türk kültüründe halının ve kilimin yeri bambaşkadır. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar her Türk’ün hayatında halı ve kilim mutlaka yer almıştır. Halı ve kilimcilik, maalesef günümüzde modern halıcılığın gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız arasında girmiştir. Biz bu sanatı yeniden canlandırmak için kurs açtık. Gerçekten çok başarılı bir iş ortaya çıktı. Kursiyerlerimiz iki ay gibi bir zaman zarfında, profesyonellere taş çıkaracak derecede halı dokuyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah bunu geliştirerek doğal halı dokumacılığının sürmesine destek vereceğiz” dedi. Genel Ağ’dan düzenlenerek alınmıştır (03.07.2018).

Bireylere cinsiyetlerinden dolayı toplumda adaletsiz bir şekilde davranılmasına cinsiyet ayrımcılığı adı verilir. Ülkemizde ve dünyada kadınların genellikle şoförlük, futbol hakemliği, yöneticilik vb. meslekleri yapması toplum tarafından uzun yıllar yadırganmıştır. Bu durum, cinsiyet ayrımcılığına örnektir. Bireylere cinsiyetlerinden dolayı ayrımcılık yapılmamalı, kadın ve erkek her bireyin eşit haklara sahip olduğu unutulmamalıdır. Kadına yönelik şiddet toplum tarafından kabul görmeyen bir durumdur. İnsanların bedenlerine yönelik her türlü saldırı fiziksel şiddet olarak adlandırılır. Toplumda kadınlara şiddet içeren davranışlarda bulunulması asla kabul edilemez. Anayasamıza göre herkesin kişi dokunulmazlığı hakkı bulunmaktadır. Şiddetin söz konusu olduğu bir durumla karşılaşılırsa bu durum hemen en yakında bulunan güvenlik güçlerine bildirilmelidir. Şiddet denilince yalnızca fiziksel şiddetten bahsedilmemektedir. Fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik ve ekonomik şiddet de söz konusu olabilmektedir. Psikolojik şiddet aynı zamanda duygusal şiddet olarak da adlandırılır. Psikolojik şiddet, bireyin ruh sağlığı ve duygularında kalıcı izler bırakabilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anadol Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 231 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
unlike
2
sad
2
angry
1
happy
1
love
0
clap
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!