“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları 5. Ünite Cevapları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 119

1. Aşağıdaki kaynak ve yararlanma şekli eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

  • Cevap: B

2. Ülkemizde büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin dağılımında yaz yağışlarının fazla olması, bitki örtüsünün gür çayır ve meralardan oluşması etkilidir. Buna göre, aşağıdaki yerlerin hangisinde büyükbaş hayvancılığın yaygın olması beklenir?A) BursaB) İzmirC) KarsD) Aydın

  • Cevap: C

3. Sağladığı gelirler sebebiyle “bacasız sanayi” olarak adlandırılan ekonomik faaliyet aşağıdakilerden hangisidir?

A) TicaretB) TarımC) MadencilikD) Turizm

  • Cevap: D

4. Hizmet; ticaret, ulaştırma, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi faaliyetlerin tümünü kapsayan ekonomik sektördür. Buna göre, aşağıdaki örneklerden hangisinin hizmet sektörüne ait olduğu söylenebilir?

A) Araba üreten bir fabrikada işçi olarak çalışılmasıB) Bir hastanede doktor olarak görev yapılmasıC) Domatesten salça üreten bir tesiste üretici olunmasıD) Kümes ve besi hayvancılığı faaliyeti ile uğraşılması

  • Cevap: B

5. Bursa ve çevresinde aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisi gelişmiştir?

A) İpek böcekçiliğiB) Bakır madenciliğiC) Çay tarımıD) Petrol üretimi

  • Cevap: A

6. Aşağıdakilerden hangisi tekstil sanayisin de ham madde olarak kullanılmaktadır?

A) PamukB) MercimekC) AyçiçeğiD) Çavdar

  • Cevap: A

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Soruları Cevapları 5. Ünite Sayfa 120

7. Aşağıdakilerden hangisi toprak, su ve hava kirliliğinin canlı yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerinden biri değildir?

A) Temiz ve içilebilir su kaynaklarının azalmasıB) Bitki topluluklarının yok olmasıC) Küresel ısınmanın ortaya çıkmasıD) Trafik kazaları sonucu can kayıplarının yaşanması

  • Cevap: D

8. Aynı mesleğe sahip insanların bir kısmı diğerlerinden daha verimli çalışabilmektedirler. Yaptığı işin hakkını veren, verimli insanlara nitelikli insanlar denilmektedir. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi nitelikli insana ait bir özelliktir?

A) İyi eğitimli olmaya gerek duymazlar.B) Zamanı, kaynakları ve emeği israf etmezler.C) Sahip oldukları bilgiyi geliştirmeye ihtiyaç duymazlar.D) Görev ve sorumluluklarını yerine getirmede isteksizdirler.

  • Cevap: B

9. Meltem iş yaşamında başarılı, mutlu ve üretken bir birey olmak istiyor. Ancak hangi mesleği seçmesi gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyor. Buna göre, Meltem meslek seçimi yaparken;

I. kişisel özellikleri,II. ilgi ve yetenekleri,III. mesleğin iş imkanları

durumlarından hangilerine dikkat doğru bir karar verebilir?

A) Yalnız IB) Yalnız IIIC) I ve IID) I, II ve III

  • Cevap: D

10. Sevgi, sosyal bilimlere ilgi duyan, sözel yeteneklere sahip, geçmişi araştırmayı ve incelemeyi seven bir öğrencidir. Sevgi’nin ilgi ve yeteneğini dikkate alarak bir meslek seçimi yapması durumunda aşağıdakilerden hangisini seçmesi beklenir?

A) TarihçilikB) VeterinerlikC) DoktorlukD) Mühendislik

  • Cevap: A

11. Spora karşı ilgi ve yeteneğim var.Düzenli fiziksel etkinlikler yapıyorum.Sportif organizasyonlara katılıyorum.İletişim gücü yüksek, sosyal bir insanım.Öğrendiklerimi başkalarıyla paylaşmayı severim.

Ali’nin ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak bir meslek seçimi yapması durumunda aşağıdakilerden hangisini seçmesi beklenir?

A) HakimlikB) MimarlıkC) Beden eğitimi öğretmenliğiD) Bilgisayar mühendisliği

  • Cevap: C

6. Sınıf Çalışma Soruları Sosyal Bilgiler 5. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.