Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Matematik Ada Yayıncılık / 7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 151 Cevabı

7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 151 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Ada Yayıncılık Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 151 Cevabı

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME SORULARI

SORULAR

1. Aşağıdaki orantılarda bilinmeyenlerin değerlerini altta verilen doğru cevapları ile eşleştiriniz.

a. 5 x 4 8 =

b. x 3 15 12 =

c. x 42 30 7 =

ç. x 18 6 27 = I. x = 5 II. x = 10 III. x = 4 IV. x 5 12 =

  • Doğru cevap: a.II – b.IV – c.I – ç.III

**********

2. (x + 2) ile (y – 1) doğru orantılıdır. x = 6 iken y = 3 ise x = 10 iken y’nin değeri kaçtır?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

  • Doğru cevap: B

**********

3. Bir ağaç dikildiğinde boyu 40 cm’dir. Bu ağacın boyu her yıl 6 cm uzamaktadır. Buna göre ağacın 11 yıl sonunda boyu kaç cm’dir?

A) 84

B) 98

C) 102

D) 106

  • Doğru cevap: D

**********

4. Bir fabrikada 15 günde aynı marka aynı model 4 araba üretilebiliyorsa 60 araba üretimi için kaç gün geçmesi gerekir?

A) 210

B) 225

C) 240

D) 255

  • Doğru cevap: B

**********

5. Eşit miktarda su akıtan musluklardan 3 tanesi aynı anda açıldığında bir küvet 21 dakikada dolmaktadır. Musluklardan biri aynı küveti tek başına kaç dakikada doldurur?

A) 7

B) 21

C) 24

D) 63

  • Doğru cevap: D

**********

6. A, B ve C maddelerinden oluşan 1360 gramlık karışımda maddelerin birbirlerine oranları A ve C B B 4 3 5 2 = = olarak veriliyor. Buna göre karışımda A maddesi kaç gramdır?

A) 360

B) 320

C) 240

D) 180

  • Doğru cevap: B

**********

7. İki kardeşin yaşları oranı 5 2 ’tir. Kardeşlerin yaşları toplamı 35 olduğuna göre küçük kardeş kaç yaşındadır?

A) 10

B) 12

C) 15

D) 20

  • Doğru cevap: A

**********

8. Bir halıyı aynı güçteki 8 işçi 7 günde dokuduğuna göre aynı güçteki 7 işçi aynı halıyı kaç günde dokur?

A) 7

B) 8

C) 9

D) 10

  • Doğru cevap: B

**********

9. 700 TL’ye alınan bir mal %25 zararla kaç TL’ye satılır?

A) 625

B) 600

C) 525

D) 425

  • Doğru cevap: C

**********

10. %20 kârla satılırken satış fiyatı üzerinden %20 indirim yapılan bir kitabın satışından yüzde kaç zarar edilir?

A) 4

B) 8

C) 10

D) 12

  • Doğru cevap: A

**********


CEVAPLAR

7-sinif-ada-yayincilik-ortaokul-matematik-ders-kitabi-sayfa-151

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

20 Yorumlar

  1. Güzel ama mesala 4. Soru cevabı B ama nasul neden b keşke öyle olsa ama yinede güzel çok tşk…☺

  2. Ya lütfen sayfa 150 cevapları verin

  3. Sayfa 150 ‘nin cevaplarını versenize. Neden vermiyorsunuz?

  4. Niye 150 151 yok sizin yüzünüzden – alıcam beğendiniz mi yaptığınızı

  5. Yaa lütfen cevablı verin ??

  6. Keşke işlemli olsaydı cevapları kitabın arkasındada var 🙁

  7. Hocamız anlıyo lan 151 problemlerinin cevaplarını verin

  8. Arkadaşım cevaplar verilmiş ama yinede kitabın arkasına bakabilirsin

  9. Zaten kitabın arkasında cevaplar var niye çözümlü yapmiyosunuz anlamadım ?

  10. cevaplı olsaydı

  11. suppppppppppppppeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  12. Çözümünü vermeyince ne anlami kaliyoki.Kitabin arkasindada var.Çözümlerinide ekleyin

  13. Sg abi işlem istiyo hoca

  14. İşlemler neden yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir