Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Ada Matbaacılık Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları / 7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Benim Kulübüm Cevapları

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Benim Kulübüm Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Benim Kulübüm Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 6. Ünite Yaşayan Demokrasi Sayfa 114, 115 Benim Kulübüm Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Benim Kulübüm

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 114 Cevabı

Okulda üyesi olduğunuz kulübü dikkate alarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu yıl okulda hangi kulüpte görev aldınız? Bu kulübü isteyerek mi seçtiniz?

  • Cevap: Kızılay Kulübünde

2. Neden bu kulübü seçtiniz?

  • Cevap: Çünkü Kızılay’ın çalışmalarına ilgim var.

3. Kulüp faaliyetleri olarak neler yaptınız?

  • Cevap: İnsanları kan verme konusunda bilinçlendirdik. Kızılay’a bağış topladık. Okula Kızılay afişleri bastık.

4. Kulüp başkanını nasıl seçtiniz? Bunu demokratik buluyor musunuz? Niçin?

  • Cevap: Kulüp üyeleri olarak aramızda yaptığımız seçim sonucu başkanımızı belirledik.

5. Yıllık planınız var mı? Buna uygun davranıyor musunuz? Niçin?

  • Cevap: Var. Kesinlikle buna uygun olarak planlarımızı ve çalışmalarımızı yapıyoruz.

6. Sosyal kulüp faaliyetleri başkalarına nasıl yardımcı olmanızı sağladı?

  • Cevap: Başkalarının bilincini ve farkındalığını arttırmada yardımcı olduk. Yine bunun yanında insanların zorda kaldıkları durumlarda nerelerden nasıl yardım alabileceklerini onlara gösterdik.

7. Bu kulübe üye olmak davranış ve düşüncelerinizde bir değişikliğe neden oldu mu? Niçin?

  • Cevap: Kendimi bir yere ait hissetmemi ve faydalı bir şeyler yaptığım için de insan olarak bir amacım olmasını sağladı. Bunun yanında bana disiplin kazandırdı.

8. Etkinliğe okullar arası veya uluslararası boyut kazandırabildiniz mi? Niçin?

  • Cevap: Okullar arası bazı projeler gerçekleştirdik. Bu projelerden biri Kızılay için yaptığımız bağış toplama kampanyasıydı.

9. Çalışmalara katılmaktan hoşlandınız mı? Niçin?

  • Cevap: Hoşlandım. Çünkü hem yararlı etkinliklerdi hem de çok keyifli idi.

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 115 Cevabı

10. Kulüp çalışmalarında hangi alanlarda daha iyi olabilirdiniz? Niçin?

  • Cevap: Özellikle kulübümüze yeni üye kazandırma konusunda daha aktif davranabilirdim.

11. Öğrenci kulübünde yeterli demokratik katılımı sağlayabildiniz mi? Niçin?

  • Cevap: Evet sağladık. Neredeyse bütün üyelerimiz seçimlerde hem oy kullandılar hem de seçilmek için aday olma haklarını kullanma şansı yakaladılar.

12. Toplum hizmetinde yeterli olabildiniz mi? Niçin?

  • Cevap: Çok olmasa da elimizden geleni yaptık diyebilirim.

13. Sosyal etkinliklere katılmanızın size ne gibi katkıları oldu?

  • Cevap: Arkadaş çevrem gelişti. Sosyalleşme anlamında bana birçok katkısı oldu diyebilirim. Bunun yanında insanlara faydası dokunan işlerde yer almak beni mutlu etti.

14. Bu kulübün faaliyetlerini yürütürken kendinizi nasıl hissettiniz? Niçin?

  • Cevap: Kendimi iyi hissettim. Hayatımın bir amacı olduğu fikrine sahip oldum. Bunun yanında Kızılay’ın önemini bir kez daha anladım.

15. Okulunuzda çevrenize uygun bir kulüp kurulması istense hangi kulübün kurulmasını önerirdiniz? Niçin?

  • Cevap: Kesinlikle Kızılay Kulübü.

16. Bu kulübün ne tür faaliyetler yapmasını düşünürdünüz?

  • Cevap: Tecrübelerimi onlara da aktararak özellikle halkı bilinçlendirme anlamında çalışmalar yapılmasını sağlardım.

17. Bu kulübün size, çevrenize ve arkadaşlarınıza nasıl bir katkısı olabilirdi?

  • Cevap: İnsanlarda farkındalığı artırırdı. Bunun yanında zorda kalan insanlara yardım elinin uzatılması sağlanırdı.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir