Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Ada Matbaacılık Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Cevapları / 7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Tarihten Günümüze Yazı Cevapları

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Tarihten Günümüze Yazı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Tarihten Günümüze Yazı Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ada Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 69, 70 Tarihten Günümüze Yazı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Tarihten Günümüze Yazı

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 69 Cevabı

1. Çivi yazısı daha çok hangi nesneler üzerine yazılmıştır?

  • Cevap: Taşlar ile oluşturulan düz tabletler üzerine, taşlara ve duvarlara yazılmıştır.

2. Çivi yazısının bu nesneler üzerine yazılma sebepleri neler olabilir?

  • CevapÇünkü o dönemlerde kağıt gibi yazma işinin kolayca yapılabileceği aletler yoktu.

3. Çivi yazısının yazıldığı nesnelerin çoğunun günümüze kadar ulaşmama sebepleri nelerdir?

  • CevapÇeşitli doğa olayları, bu nesnelerin ortadan kaybolmasına neden olmuştur.

4. Çivi yazısıyla insanlar ne tür bilgileri kaydetmiş olabilirler?

  • CevapO dönemki yaşantılarını, insanlara şifa verici sırları, inançlarını ve gelecek nesillerin bilmesini gerektiğini düşündükleri şeyleri

5. Çivi yazısı ile yazmak kolay olabilir mi? Niçin?

  • CevapKolay olacağını düşünmüyorum çünkü bir taşın üzerine yazı yazmak gerçekten zordur.

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı Sayfa 70 Cevabı

6. Hiyeroglif yazısı daha çok hangi nesneler üzerine yazılmıştır?

  • Cevap: Taş düz tabletler üzerine yazılmıştır.

7. Hiyeroglif yazısının bu nesneler üzerine yazılmasının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: O dönemde yazılabilecek en kolay, kalıcı olabilecek nesneler olduğundan dolayı olabilir.

8. Hiyeroglif yazısının yazıldığı nesnelerin çoğunun günümüze kadar ulaşmama sebepleri nelerdir?

  • Cevap: Bu yazıların yazılmasının üzerinden çok uzun zamanlar geçmiş olması nedeniyle.

9. Hiyeroglif yazısıyla insanlar ne tür bilgileri kaydetmiş olabilirler?

  • Cevap:  Çeşitli büyüleri, mimari teknikleri, doktorluk bilgilerini, tarım bilgilerini, inanç ritüellerini.

10. Hiyeroglif yazısı ile yazmak kolay olabilir mi? Niçin?

  • Cevap: Kolay değildir çünkü sanat gerektirir

11. İnsanlar, niçin alfabeyi bulmak istemiş olabilir?

  • Cevap: Düşüncelerini sağlıklı şekilde aktarabilmek için

12. Günümüzde farklı alfabelerin kullanılma sebepleri neler olabilir?

  • Cevap:  İnsanların anlayışlarının, medeniyetlerinin ve kültürlerinin farklı olması olabilir.

13. Günümüzde ne tür bilgileri yazıyla saklama ihtiyacı duyuyoruz?

  • Cevap:  Her türlü duyguyu, düşünceyi, fikirleri, verileri, bilgileri saklama ihtiyacı duyuyoruz.

14. Yazının bilgi aktarmadaki önemi nedir?

  • Cevap: Yazı ve alfabe olmasaydı bilgiler ancak söz ile aktarılabilirdi. Söz ile aktarılan bilgi de ağızdan ağıza geçtikçe muhakkak değişikliğe uğrar, gerçekliğini ve orijinalliğini yitirirdi.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir