Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
7. Sınıf Yazılı Soruları

7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

Önemli derslerden biri olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yazılısını başarabilmeniz için örnek sorular hazırladık. Çoktan seçmeli hazırlanan bu sorularda ise işlenen konuları kapsaması dikkate edildi. Bir dönem boyunca anlatılan konuları gösteren bu soruların aynı zamanda cevapları da verildi. Siz de yorum yaparak bize destek olabilirsiniz. 2. Dönem yazılı soruları ve cevapları ise en kısa zamanda sitemizde yayınlanacaktır.

7. Sınıf Din Kültürü 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları

1) . “Allah’ın Resûlünde sizin için pek güzel bir örnek vardır.” (Ahzap, 21) Ayet-i kerime ile ifade edileni hangi cümle yanlış anlatır?
A) Resulullah (s.a.v.) bizim için güzel örnektir.
B) Peygamberimizin (s.a.v.) örnekliğine ihtiyacımız vardır.
C) Peygamberimizin (s.a.v) yaptıkları Rabbimizden onaylıdır.
D) Peygamberimizin (s.a.v.) yaptıkları yanlış da olsa örnektir.

  • CevapD

2) Medine’yi savunma şeklinde yapılan savaş hangisidir?
A) Uhud
B) Hendek
C) Hudeybiye
D) Bedir

  • Cevap: B

3) Seçeneklerden hangisi Müslüman erkek ve kadının giyiminde dikkat etmesi gereken ortak kurallardan biri değildir?
A) Pahalı ve gösterişli olması
B) Vücut hatlarını belli edecek kadar dar olmaması
C) Vücut hatlarını gösterecek kadar şeffaf olmaması
D) Toplumda yadırganmayacak kadar sade olması

  • Cevap: A

4) 3) Peygamberimizi, annesinin vefatıyla ilk himayesine alan akrabası kimdir?
A) Dedesi
B) Amcası
C) Babası
D) Dayısı

  • Cevap: A

5) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili sözlerinden biri değildir?
a) Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittir.
b) Şüphesiz ki, Allah(C.C.) verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır.
c) Allah(C.C.) güzeldir, güzelliği sever. Güzel giyinmek kibir değildir.
d) Allah’ım! Bana bunu giydirdiğin için sonsuz hamd olsun.

  • Cevap: A

6) Aşağıdakilerden hangisi Veda Hutbesindeki mesajlardan değildir?
A) Kan davaları kalkmıştır
B) Bütün insanlar eşit kabul edilmiştir
C) Can ve mal güvenliği ihlal edilmiştir
D) Irkçılık ret edilmiştir

  • Cevap: C

7) Aşağıdaki davranışlardan hangisi Peygamberimizin gençlik yıllarında ön plana çıkan davranışlarından değildir?
A) Dürüstlük
B) Adaletlilik
C) Güvenilirlik
D) Kin tutma

  • Cevap: D

8) 5) Aşağıdakilerden hangisi Müslümanlığı ilk kabul eden kişilerden değildir?
A) Hz. Ebu Bekir
B) Hz. Hatice
C)Hz. Ömer
D) Hz. Zeyd

  • Cevap: C

9) “Hardal tanesi kadar en ufak riya bulaşmış hiçbir amel asla kabul edilmeyecektir.”Hadisi Şerifte geçen Riya hangi anlama gelmektedir?
A)Gösteriş
B) Büyüklenme
C)Acelecilik
D) Özentisizlik

  • Cevap: A

10) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili tutum ve davranışlarından biri değildir?
a) Besmele çekerek giyinirdi.
b) Sade ve temiz giyinirdi.
c) Giyim kuşamında israftan kaçınırdı.
d) Herkesin aynı renkte giyinmesini isterdi.

  • Cevap: D

11) Su,” H2 O” gazlarından meydana gelmiştir. Ancak bu gazlardan “H” yanıcı, “O” yakıcı bir madde olmasına rağmen birleşimleri söndürücü ve hayat kaynağı bir madde meydana getirir. Bunu düşünmek bile Allah’a çok şükretmemiz gerektiğini gösterir.
Buna göre hangisi doğrudur?

A. Bir bardak su için bile çok şükretmeliyiz.
B. Temizlik en iyi su ile olur.
C. Oturarak su içmeliyiz.
D. Suyu 3 yudumda içmeliyiz.

  • Cevap: A

12) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin veda hutbesinde uyarılarda bulunduğu konulardan biri değildir? 
A) Mal ve can dokunulmazlığı
B) Kadın hakları
C) İnsanlar arası eşitlik
D) Köleliğin yaygınlaştırılması

  • Cevap: D

13) Aşağıda verilenlerden hangisi Peygamberimizin doğduğu çevre ile ilgili doğru bir bilgi değildir?
A.  İnsanlar kendi elleriyle yaptıkları putlara taparlardı.
B.  Kız çocuklarına çok değer verilmezdi.
C.  Kabileler halinde yaşarlardı.
D.  Dürüstçe ve alın teri ile kazanç sağlanıyordu.

  • Cevap: D

14) Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin giyim kuşamla ilgili sözlerinden biri değildir?
A) Temizlik, imanın yarısıdır.
B) Allah güzeldir, güzelliği sever, güzel giyinmek kibir değildir.
C) Bütün insanlar bir tarağın dişleri gibi eşittirler.
D) Şüphesiz ki Allah, verdiği nimetinin eserini kulunun üzerinde görmekten hoşlanır.

  • Cevap: C

15) Peygamberimizin doğduğu çevreyle ilgili hangisi söylenemez?
A. Haksızlıklar çok yaygındı.
B. İnsanların çoğu putperestti.
C. Kabileler halinde yaşarlardı.
D. Kadınlara çok değer verilirdi.

  • Cevap:D

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz. 

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!