Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayınları

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 66

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları Gün Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 66

İslam dini; güzel ahlaklı, dürüst, güvenilir ve adil insanlar olmamızı ister. Bizlere yalan, hile, haksızlık, adaletsizlik gibi kötü davranışlardan kaçınmamızı öğütler. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de adaletli olmayı emreden birçok ayet bulunur. Örneğin bunlardan birinde Rabb’imiz (c.c.) şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutan, kendiniz, ana babanız ve akrabalarınız aleyhine de olsa Allah için şahitlik eden kimseler olun. (Haklarında şahitlik ettikleriniz) zengin olsunlar fakir olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Hislerinize uyup adaletten sapmayın; (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şahitlik etmekten kaçınırsanız (biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır.”^ Böylece Yüce Allah (c.c.), şartlar ne olursa olsun daima adaletli olmamızı emreder.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de doğru şahitlik yapmamız, hakkı gözetmemiz, düşmanlarımıza karşı bile adaletli olmamız emredilir. Bu konuyla ilgili olarak Yüce Rabb’imiz (c.c.) Mâide suresinde şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış)tır. Allah’a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyla bilmektedir.” İslam dini hakkı ayakta tutmayı, adaletli olmayı emreder.
Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah (c.c.) Peygamberimize (s.a.v.) hitaben, “…Ve eğer hüküm verirsen aralarında adaletle hükmet. Allah adil olanları sever.”*1 2 3′ buyurur. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) de hayatı boyunca adaletli davranmıştır. O, kimseye kötülük etmemiş, hiçbir zaman haksızlık yapmamıştır. Ne kimsenin hakkını yemiş ne de kendi hakkını yedirmiştir. Hak ve adalet konusunda hatır gönül dinlememiş, hukuk kurallarını herkese eşit olarak uygulamıştır.

Peygamberimizin (s.a.v.) adalete verdiği önemi gösteren çeşitli örnek olaylar vardır. Bir keresinde Medine’nin ileri gelen ailelerinden birine mensup bir kadın hırsızlık yapmıştır. Bazı kimseler, aracı göndererek Hz. Peygamber’den (s.a.v.), bu kadının cezalandırılmamasını istemişlerdir. Hz. Peygamber (s.a.v.) bu isteğe çok kızmıştır. “Sizden önce gelip geçmiş milletler şu sebepten helak olmuşlardır: Onlar, içlerinden ileri gelen ve itibarlı kimseler suç işlediğinde (buna) göz yumar, ceza vermezlerdi. Kimsesiz, zayıf insanlar suç işlerse hemen cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki hırsızlık yapan kızım Fatıma bile olsa onun da elini keserdim.”*4′ diyerek sahabilerini açık bir şekilde uyarmıştır. Böylece Peygamberimiz (s.a.v.) adalete önem verilmesi ve hukukun herkese eşit olarak uygulanması gerektiğine

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 66 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
love
1
confused
1
sad
1
unlike
0
happy
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!