Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Beceri Temelli Test

7. Sınıf Fen Bilimleri Beceri Temelli Testler 5. Ünite Cevapları

“7. Sınıf Fen Bilimleri Beceri Temelli Testler 5. Ünite Cevapları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Beceri Temelli Testler 5. Ünite Cevapları

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 98 Cevapları

1. Maddelerin sıcaklığı arttıkça genleşme miktarı artar. Bu bilgiyi kullanmak isteyen bir öğrenci farklı renkteki özdeş balonları güneş altında bekleterek büyüklerini gözlemlemiştir. Buna göre balonların büyüklükleri aşağıdakilerden hangisi gibi olabilir?

  • Cevap: D

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 99 Cevapları

2. Işıkla ilgili bir etkinlik için şekildeki düzenek hazırlanıyor
Buna göre yapılan etkinlikle ilgiıi,
I. Renkli ışıklar birleştirilerek farklı renkte ışıklar elde edilir.
II. Beyaz ışık kendi rengindeki ışığı ve kendine yakın renkteki ışıkları yansıtır.
III. Sarı renkli ışık mavi renkli ışıkla birleştirilirse beyaz renkli ışık görünür.
çıkarımlarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.
B) Yalnız III.
C) I ve II.
D) I ve III.

  • Cevap: D

3. Barış Manço’nun söylediği bir şarkının sözleri aşağıda verilmiştir.
NANE LİMON KABUĞU
Eski adamlar doğruyu söylemiş Bir çiçekle bahar olmaz Kişi kendini bilip sağa sola sormalı Can pazarı bu oyun olmaz Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü Sonunda şifayı kapıp da şaşırınca Bana gel beni dinle iyi yaz Defteri kalemi al iyi yaz Şarkıda geçen “zürefanın kış günü şifayı kapması” aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?

A) Açık renkli kıyafetlerin ışığı daha çok kırması
B) Kalın kazakların ışığı daha çok soğurması
C) Açık renkli maddelerin ışığı daha çok yansıtması
D) Açık renkli kazakların ışığı daha çok soğurması

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 100 Cevapları

4. Bitkilerin yapraklarında, güneş ışığını kullanarak besin ve oksijen üretmesine fotosentez denir. Işık rengi ile fotosentez hızı arasındaki ilişkinin araştırıldığı bir çalışma sonucunda aşağıdaki grafik çizilmiştir.
Grafik incelendiğinde,
I. Yaprak en fazla mor ışığı soğurur.
II. Fotosentez esnasında yeşil ışık çok kullanılır.
III. Beyaz ışık altında fotosentez gerçekleşmez.
çıkarımlarından hangileri yapılabilir?

A) Yalnız I.
B) I ve II.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: A

5. Rubik küpün yüzeyleri aşağıdaki gibi farklı renkteki ışık kaynaklarıyla aydınlatmıştır. Buna göre bu ışık kaynakları altında rubik küpün görünümü nasıl olur?

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 101 Cevapları

6. Bir arabanın akşam saatlerinde yoldaki hareketi aşağıdaki resimde verilmiştir. Sürücü trafik işaretlerinden ikisini de aynı anda doğru renklerde görememiştir.
Buna göre arabanın farı,
I. Mavi
II. Beyaz
III. Kırmızı
renklerinden hangileri olabilir?

A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: C

7. Güneş enerjisinin günlük yaşam ve teknolojide birçok yenilikçi uygulamaları vardır. Güneş pilleri yardımıyla çalışan trafik lambaları ve sokak aydınlatma lambaları bu uygulamalardan birkaçıdır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnek verilemez?

A) Özel olarak tasarlanan ceketler Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek üzerindeki USB bağlantı noktaları aracılığıyla telefonlar şarj etmiştir.
B) Retinaya ulaşan güneş ışınları, ışığa duyarlı hücreler tarafından sinir sinyallerine çevrilmiş ve beyinde görsel verilerin işlendiği merkeze iletilmiştir.
C) Plastik malzemelerin doğada kendiliğinden yok olması çok zor olduğu için güneş ışığına maruz kaldığında kendiliğinden yok olan plastik malzeme geliştirilmiştir.
D) Güneş paneliyle kaplı hibrit bir aracın bir gün park halinde depoladığı enerji ile 45 km yol yapması sağlanmıştır.

  • Cevap: B

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 102 Cevapları

8. Kaleydoskop olarak da bilinen çiçek dürbününün ve bu dürbünden elde edilen görüntülerin resimleri aşağıda verilmiştir. Kaleydeskobun iç yüzeyi siyaha boyanmıştır. İçinde 60° eğimle bitişik duran üç tane düz ayna bulunur. Aynaların arasına konulan bazı cisimler sayesinde dürbünden bakılınca değişik şekiller görülür. Verilen metne göre kaleydoskopun çalışma prensibi aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

A) Işığın kırılması
B) Işığın yansıması
C) Işığın saçılması
D) Işığın soğurulması

  • Cevap: B

9. 150 cm boyundaki birbirine bakan iki öğrencinin arkalarına şekildeki gibi K ve L aynaları yerleştiriliyor. Aynada gördükleri görüntülerle ilgili,
I. öğrenci: Baktığım aynada kendi görüntümü ters senin görüntünü düz bir şekilde görüyorum.
II. öğrenci: Baktığım aynada ikim izin görantüsünü de düz ve küçük olarak görüyorum.
Buna göre oluşan görüntüler aş ağıdakilerden hangisi gibi olamaz?

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 103 Cevapları

10. 80 cm uzunluğundaki bir cismin K, L ve M aynalarındaki görüntüsünün boyları aşağıdaki grafikte verilmiştir.
Buna göre,
I. K aynasında oluşan görüntü terstir.
II. L aynası düz aynadır.
III. M aynası dişçi aynası olarak kullanılabilir.
çıkarımlarından hangileri kesinlikle doğrudur?

A) Yalnız II.
B) Yalnız III.
C) I ve II.
D) I, II ve III.

  • Cevap: B

11. Bir öğrenci aşağıdaki etkinliği yapıyor.
Buna göre,
I. 1. işlemde paradan yansıyan ışık ışınları göze ulaşmıştır.
II. 2. işlemde paradan yansıyan ışık ışını yoktur.
III. 3. işlemde paradan yansıyan ışık ışınları kırılarak göze ulaşmıştır.
çıkarımlarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.
B) I ve II.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 104 Cevapları

12. Yarısında örtü bulunan masadaki top itiliyor ve görselde verildiği gibi ilerliyor. Bir ışık ışını masadaki topla aynı hareketi yaptığına göre, bu ışın hangi seçenekte verilmiştir?

  • Cevap: D

13. Okçu balığının iyi bir nişancı olması aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

A) Işığın kırılması
B) Işığın yansıması
C) Avın hafif olması
D) Avın yakında olması

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 105 Cevapları

14. İnce kenarlı mercekte asal eksene paralel gönderilen ışık ışınları, odaktan geçecek şekilde kırılır. Asal eksene paralel gönderilen bir ışık ışını şekildeki mercekte kırıldıktan sonra K noktasından geçmektedir. Asal eksene paralel gönderilen bu ışının T noktasından geçmesi istenmektedir.
Buna göre,
I. Merceği 2 yönünde kaydırmak
II. Merceği aşağı doğru kaydırmak
III. X mesafesini artırmak
işlemlerinden hangileri tek başına yapılmalıdır?

A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: D

15. Özelliğine göre bazı araçların yapısında ince kenarlı, bazılarında ise kalın kenarlı mercek kullanılır. Aşağıdaki şekillerde çeşitli amaçlar için kullanılan gözlükler verilmiştir.
Şekildeki gözlüklerle ilgili,
I. K gözlüğünde kullanılan mercek paralel gelen ışık ışınlarını birbirinden uzaklaşacak şekilde kırar.
II. L gözlüğünde kullanılan mercekte kırılan ışınların uzantıları odak noktasında kesişir.
III. Her iki gözlükte kullanılan mercekler orman yangınlarına sebep olur.
ifadelerinden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I.
B) Yalnız II.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: B

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 106 Cevapları

16. Buna göre aşağıdaki deneylerden hangisi aynı mercekle yapılmıştır?

  • Cevap: D

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 107 Cevapları

17. Bir forma farklı renkteki ışıklar tarafından aydınlatılınca aşağıdaki renklerde görünüyor. Buna göre forma beyaz ışıkla aydınlatıldığında aşağıdakilerden hangisi gibi görünür?

  • Cevap: D

18. Bir öğrenci cam bir levhaya farklı açılarla ışık ışını göndererek aşağıdaki görüntüleri elde etmiştir.
b>a olduğuna göre bu deneyle ilgili,
I. Ortam değiştiren ışığın hızı da değişir.
II. Gelme açısı büyüdükçe kırılma açısı büyür.
III. Gelme açısı 90o olan ışınlar kırılmaya uğramaz.
çıkarımlarından hangileri yapılabilir?

A) Yalnız II.
B) Yalnız III.
C) I ve III.
D) II ve III.

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 108 Cevapları

19. Bir öğrenci ışığın kırılması ile ilgili aşağıdaki deneyi yapmıştır. Bu deneyde yapılan bazı değişiklikler sonucunda kırılan ışının ulaşacağı nokta ile ilgili yapılan yorumlardan hangisi yanlıştır?

A) M noktasına düşmesi için a açısı artırılmalıdır.
B) K noktasına düşmesi için su seviyesi artırılmalıdır.
C) M noktasına düşmesi için sıvının yoğunluğu artırılmalıdır.
D) K noktasına düşmesi için “t” mesafesi artırılmalıdır.

  • Cevap: C

20. Odak uzaklığını araştırmak için kurulan bir deney düzeneğinde, asal eksene paralel olarak yerleştirilen lazer ışınları mercekte kırıldıktan sonra ekran üzerine şekildeki gibi düşmektedir.
Buna göre ışık ışınlarının ekran üzerinde tek noktada kesişmesi için,
I. Ekranı mercekten uzaklaştırılma
II. Merceği ışık kaynağına yaklaştırma
III. Işık kaynağını merceğe yaklaştırma
işlemlerinden hangileri tek başına yapılmalıdır?

A) I ve II.
B) I ve III.
C) II ve III.
D) I, II ve III.

  • Cevap: A

7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Beceri Temelli Testler 5. Ünite Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!