Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 106

“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 Aydın Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayıncılık Sayfa 106

Değişik irilikteki katı taneciklerden oluşan karışımları bir birinden ayırmak için eleme yöntemi kullanıldığını hatırladınız mı? Örneğin, çakıl – kum karışımını ayırmak için bu yöntemi kullanırız. Ayrıca bakliyatların paketlenmeden önce elenerek boyutlarına göre ayrılması yine bu yöntemle gerçekleşir.

Katı taneciklerle karışmış sıvı maddeler, süzme yöntemiyle birbirinden ayrılır. Örneğin içinde yaprak tanecikleri olan çay, süzme işleminden sonra yapraklarından ayrılmış olur.

Demir gibi mıknatısın çektiği maddeleri karışımdan ayırmada mıknatıs kullanılır. Örneğin, demir tozu ile toz şeker karışımına mıknatıs yaklaştırdığınızda demir tozları mıknatıs tarafından çekilerek karışımdan ayrılmış olur.

Peki, tuzlu su gibi çözelti hâlindeki maddeler birbirlerinden nasıl ayrılabilir? Bu soruya cevap verebilmek için “Fen Atölyesi”nde bir etkinlik yapalım.

Deney Yapalım

Araç ve Gereç

Su
Sacayak (1 adet)
Beherglas (1 adet)
Çay kaşığı (1 adet)
İspirto ocağı (1 adet)
Yemek tuzu (3 çay kaşığı)

Tuzun Elde Edilmesi

Bir beherglasın yarısına ya kın miktarda su koyup üç çay kaşığı tuz ile bir çözelti hazırlayalım.
Beherglas içerisindeki suyu ispirto ocağı ile ısıtmaya başlayalım. Su buharlaşana kadar ısıtma işlemine devam
edelim. Isıtma işlemi süresince dikkatli olalım.

Su tamamen buharlaştıktan sonra gözlemlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Analiz

— Tuzlu suda, tuzu ve suyu ayırmak için hangi yöntemi kullandınız?

  • Cevap: Tuzlu suda, tuzu ve suyu ayırmak için buharlaşma yöntemini kullandık. Homojen karışımlarda, karışan maddeleri birbirinden ayırmak için buharlaştırma yöntemi kullanılır. Bu yöntemde çözelti ısıtılırken zamanla çözücü madde olan su buharlaşır ve karışımdan ayrılmış olur. Böylece geriye çözünen madde kalır.

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 106 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
confused
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!