Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 12

“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 12 Aydın Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayıncılık Sayfa 12

2. BÖLÜM

GÜNEÇ SİSTEMİ ÖTESİ: Gök CİSİMLERİ

DERSE HAZIRLIK

Bulutsuz ve havanın açık olduğu bir gecede gökyüzüne baktığımızda yukarıdaki fotoğrafa benzer bir görüntü görebilirsiniz. Gökyüzünde gördüğünüz bu gök cisimlerine ne ad verilir? Bu gök cisimlerinin şekli nasıldır? Nasıl oluşmuşlardır?

  • Cevap: Gözlem evi veya rasathanelerde gökyüzünde gözlemlenen cisimlere gök cisimleri adı verilmektedir. Gök cisimleri, gökyüzünde yer alan tüm cisimleri kapsamaktadır. Yıldızlar, gezegenler, uydular, kuyruklu yıldızlar, meteorlar olmak üzere tüm gök cisimlerini kapsamaktadır. Bu gök cisimlerinden bir tanesi olan yıldızlar küresel biçimdedirler. Bulutsu adı verilen yüksek yoğunluklu gaz ve toz bulutu içerisinde meydana gelmektedirler.

Küresel şekle sahip olan yıldızların oluşum süreci nasıl gerçekleşmektedir?

  • Cevap: Güneş sistemi, Güneş ve çevresinde belirli yörüngelerde bulunan gezegenler, gök cisimlerinden oluşan sistemdir. Bu doğrultuda Güneş, bir yıldızdır. Dünya, Güneş sistemi gezegenlerinden bir tanesidir. Güneş, Dünya ve Güneş sisteminde bulunan gezegenler küresel şekillere sahiptirler. Küresel şekle sahip yıldız kümelerinde, yıldız kümelerinin bu şekle sahip olmaları büyük ölçüde meydana geldikleri galaksideki durumlarına bağlıdır. Toz bulutlarının ve ışımanın yüksek derecede olduğu küresel şekle sahip yıldız kümeleri içeren galaksilerde kütle çekim enerjisi oldukça yüksektir. Bu doğrultuda yeni yıldız oluşumu etki altında gerçekleşmekte ve genç yıldızlar küresel şekle sahip olmaktadırlar.

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 12 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!