Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Yıldırım Yayınları

Aşağıda ve yanda verilen fincan ve para deneyini inceleyelim. Başlangıçta fincanın içindeki parayı görebilirsiniz. Çünkü paradan yansıyan ışık ışınları doğrusal bir yol izleyerek gözünüze ulaşır. Uzaklaştığınızda ise paradan yansıyan ışık ışınları gözünüze ulaşmaz ve yalnızca fincanı görürsünüz. Fincan suyla doldukça paradan yansıyan ışık ışınları su tarafından kırılarak gözünüze ulaşır. Bunun sonucunda fincandaki parayı görebilirsiniz. Az yoğun saydam bir ortamdan çok yoğun saydam bir ortama bakıldığında varlıklar bulundukları yerden daha yakında algılanır.

Berrak bir denizin içindeki balığı bulunduğu yerden daha yakında görürsünüz. Bu durumun nedeni de balığın üzerinden yansıyan ışığın sudan havaya geçerken kırılmasıdır. Acaba suyun içindeki balık sizi olduğunuz yerden daha yakında mı yoksa uzakta mı görür? Yoğunlukları farklı ortamlardan geçerken ışık ışınlarının hızının değiştiğini biliyorsunuz. Işık, geçtiği ortamda ne kadar hızlı yol alırsa o kadar az kırılmaya uğrar. Işık, su içinde havadan daha yavaş yol alır. Çünkü suyun yoğunluğu (kırıcılığı) havadan büyüktür. Bunun sonucunda ışık normale yaklaşarak kırılır. Sudan havaya geçtiğinde ise hızı artar ve normalden uzaklaşarak kırılır. Çok yoğun saydam bir ortamdan az yoğun saydam bir ortama bakıldığında varlıklar bulundukları yerden daha uzakta algılanır. Yanda bir ışık ışınının yoğunlukları farklı ortamlardan geçerken kırılması gösterilmiştir.

• Hangi ortamda ışık ışınının normalle yaptığı açı daha küçüktür? Niçin?

  • Cevap: Işığın farklı yoğunluktaki ortamları geçişi sırasında hızını ve doğrultusunu değiştirmesi olayına kırılma denir. Kırılma olayı kendini birçok doğal olayda göstermektedir; gökkuşağının oluşması olayında, gökyüzünün çoğunlukla mavi ve bazen güneş batarken kırmızı renkte görülmesi olayında olduğu gibi. Çok yoğun saydam bir ortamdan az yoğun saydam bir ortama bakıldığında varlıklar bulundukları yerden daha uzakta algılanır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
9
unlike
2
love
2
angry
1
happy
1
clap
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!