Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Yıldırım Yayınları

BİLSAT uydusu da 2006 yılında görevini tamamlamıştır. Kullanılmayan uyduların bulunduğu bir yörüngededir. TÜRKSAT 1A fırlatıldıktan bir süre sonra bir arıza nedeniyle okyanusa düşmüştür. Türkiye’nin uydu teknolojileri alanındaki yatırımları sürerken İMECE adlı gözlem uydusunun geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. İMECE ve Türkiye’nin ilk haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A uydularının 2021 yılında uzaydaki yerlerini alması planlanıyor. Haberleşme uydularından TÜRKSAT 5A 2020 yılında uzaya fırlatılmışken TÜRKSAT 5B uydusunun 2022’de uzaya fırlatılması hedeflenmektedir.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, Türkiye’de millî teknolojinin geliştirilmesinde rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. İlki 2018’de gerçekleştirilen bu festivallerde roket yarışmaları gibi çeşitli etkinliklerle toplumda teknolojiye olan ilginin artması ve Türkiye’nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedeflenmektedir.

Roketler, atmosferin dışına çıkabilmelerine rağmen burada çok kısa bir süre kalabilen uzay araçlarıdır. Bu araçlardan 19.yy.dan itibaren araştırma amacıyla yararlanılmaya başlanmıştır. Daha sonraları ise roketler, NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi) tarafından geliştirilen uzay mekiklerinin yörüngeye çıkarılmasında kullanılmaya başlanmıştır. Uzaya gidiş ve uzaydan dönüş aracı olarak tasarlanmış uzay mekikleri, yeryüzünden uzay istasyonlarına malzeme taşır. Uzay mekikleri, uzay istasyonlarına defalarca kenetlenebilir, 10-30 güne kadar uzayda kalabilir.

Uzay istasyonları; uydular ya da sondalarla gerçekleştirilemeyen bilimsel çalışmaları yürütmek için kullanılır. Uzay istasyonları uzay boşluğunda içinde astronotların yaşayıp çalışmaları yapabileceği büyüklükte hazırlanmış uzay araçlarıdır. Astronotlar bir uzay istasyonunda bir yıldan fazla kalabilirler. Bu kaldıkları süre içinde vücutlarının uzaydaki yaşama verdikleri tepki yer çekimsiz ortamın insan vücuduna etkilerinin anlaşılmasına yardımcı olacak çalışmalar yapmaktadırlar. Astronotların uzay istasyonunda oluşturulan yapay ortamda yaşayabilmesi için gereken hava ve diğer ihtiyaçları Dünya’dan uzay mekikleriyle taşınır.

Uzay istasyonları, uzay araştırmalarının yanı sıra yeryüzünde gerçekleştirilemeyen araştırma ve deneylerin yapılabileceği bir laboratuvar olarak da kullanılmaktadır. İnsanlı uzay çalışmalarında uzay istasyonlarının çok önemli bir rolü vardır. Astronotlar bu istasyonlarda fizik, kimya, biyoloji, tarım, eczacılık, balistik gibi pek çok alanda incelemeler yapan bilim insanlarıdır. Astronotlar özel tasarlanmış giysilerle uzayda bulunabilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!