Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Yıldırım Yayınları

1. Hücre Zarının Görevi Nedir?

Hücreler, hücre zarı olarak adlandırılan esnek bir zarla çevrelenmiştir. Bu zar hücrenin dış yüzeyinde bir tabaka oluşturur. Bu tabaka bir bakıma vücudu saran deri gibidir. Hücreye şekil ve dayanıklılık verir. Hücre zarı, hücreyi dış ortamdan ayırarak hücre içine ve dışına doğru olan madde geçişini kontrol eder. Hücre zarının seçici geçirgen özelliği nedeniyle yalnızca belli maddeler hücre içine alınır ve hücreden atılır.

2. Çekirdeğin Görevi Nedir?

Hücre çekirdeği hücrenin yönetim merkezidir. Çekirdeği olmayan hücreler de vardır. Fakat bu hücrelerde yönetimi sağlayan kısım sitoplazmada bulunur. Arke ve bakteri gibi canlılarda ise hücre çekirdeği bulunmaz. Kalıtım materyali sitoplazma içine dağılmıştır. Hücrelerde bulunan çekirdek, iki katmanlı bir zar ile hücrenin geri kalan kısmından ayrılmış özelleşmiş bir yapıya sahiptir. Boyandığında mikroskopta kolayca ayırt edilebilir. Çekirdek, madde geçişini sağlayan açıklıklara sahip bir zarla çevrelenmiştir.

Çekirdekte kromozom adı verilen yapı bulunur. Kromozom, hücrenin canlılık olaylarıyla ilgili bilgilerini taşıyan yapıdır. Bir hücre bölündüğü zaman, kromozomlar bu bilgileri yeni hücrelere aktarır. İnsan vücut hücreleri 23 çift yani 46 adet kromozom içerir. Çoğu kromozom çiftleri bir kalıtsal özelliği belirleyen genlerin iki kopyasına sahiptir. Gen ise kalıtsal özellikleri taşıyan kromozom bölgeleridir. Genler bir hücrenin çekirdeğinde bulunan kromozomlarda dizilmişlerdir. Hücrenin canlılık olaylarının yürütülmesi çekirdek tarafından sağlanır. Kısaca çekirdek, hücrenin yönetim merkezidir. Hücreler büyür, enerji üretir, belli bir büyüklüğe geldiğinde de bölünebilir. Hücre bölünmesi de çekirdek tarafından kontrol edilir. Hücreye ait bilgiler kalıtsal materyal aracılığıyla yeni yavru hücrelere aktarılır. DNA, hücrenin yönetici molekülüdür. Hücrede gerçekleşen canlılık…

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!