Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları Yıldırım Yayınları

Hücre ve Organizma İlişkisi

Bir hücreli canlılar, yapıları bakımından çok hücreli canlılara göre daha basittir. Tüm canlılık olayları bir hücre içerisinde gerçekleşir. Çok hücreli canlıların ise özelleşmiş ve kendine özgü daha karmaşık bir yapısı, düzeni vardır. Örneğin ağaçlar, kurbağalar, balıklar ve insanlar çok hücreli canlılardandır.

Vücudunuz özel işlevlere sahip çok sayıda hücre çeşidinden oluşur. Örneğin kas hücreleri hareketi sağlamak, kırmızı kan hücreleri ise diğer hücrelere oksijen taşımak için özelleşmiştir. Çok hücreli gelişmiş canlılarda da organizmadaki olaylar hücre düzeyinde başlar. Hücreler, vücudun temel yapı birimleridir. Aynı işlevi yapmak üzere farklılaşıp özelleşen hücreler dokuları meydana getirir. Kas, kan ve sinir doku, hayvanların dokularından bazılarıdır. Doku grupları, özel bir işlevi yerine getirmek üzere birlikte çalışır ve organları oluşturur. Kalp, akciğer, beyin ve deri hayvanlarda bulunan organlardan bazılarıdır.

Belli bir görevi yerine getirerek birlikte çalışan yapı ve organlar da sistemleri oluşturur. Örneğin yılanın dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından oluşur. Bunlar birlikte çalışarak besin, oksijen ve diğer maddeleri yılanın hücrelerine taşır. Sistemler diğer sistemlerle birlikte çalışır. Örneğin sindirim sistemi, sindirilmiş besinleri dolaşım sistemine verir. Damarlarda dolaşan kan, bu maddeleri hücrelere taşır. Tüm hücreler, dokular, organlar ve sistemler organizmayı yani canlıyı oluşturur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!