Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Fen Bilimleri Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Yıldırım Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Yıldırım Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Yıldırım Yayınları

1. KÜTLE VE AĞIRLIK İLİŞKİSİ

Serbest bırakılan cisimler niçin yere doğru düşer? Bu sorunun cevabını bilim insanları yüzlerce yıl düşünmüş ve bu konuda araştırmalar yaparak sayısız fikir öne sürmüşlerdir. Isaac Newton (Ayzek Nivtın) da ağaçtan kopan bir elmanın niçin yere doğru düşüp yukarıya yükselmediğini düşünerek bu “niçin” sorusuna cevap aramıştır. Yaptığı araştırmalardan bütün cisimlerin birbirlerine bir çekim kuvveti uyguladığı sonucuna ulaşmıştır.

Bir cismi elinize aldığınızda cisme yukarı yönde bir kuvvet uygularsınız. Ancak bu cisme Dünya tarafından sizin uyguladığınız kuvvetle zıt, aşağı yönde yer çekimi kuvveti uygulanır. Cismi elinizden bıraktığınızda cisim, yer çekimi kuvveti doğrultusunda Dünya’nın merkezine doğru çekilir. Dünya cismi çeker, cisim de Dünya’yı çeker. Fakat yerin çekim kuvveti, cismin çekim kuvvetinden çok daha büyük olduğu için serbest bırakılan bütün cisimler yere doğru düşer. Yer çekimi kuvveti her zaman vardır. Bu çekim kuvveti; sıçrayarak çıtayı geçmeye çalışan yüksek atlamacıyı yerin merkezine çeker, ayakta dururken bile Dünya’dan uçmanızı engeller. Günlük yaşamdaki gözlemlerinizden de fark edeceğiniz gibi yerküre, üzerinde bulunan bütün cisimleri merkezine doğru çekmektedir. Dünya’nın cisimlere uyguladığı çekme kuvvetine yer çekimi kuvveti denir. Yer çekimi kuvvetinin yönü Dünya üzerindeki her noktada her zaman yerin merkezine doğrudur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktır.

7. Sınıf Yıldırım Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!