Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı 

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

1. İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilir? Açıklayınız.

  • Cevap: İslam dininde Ramazan ayına bu kadar önem verilmesinin nedeni, Kuran’ın bu ayda indirilmeye başlanmış olması ve farz olan Ramazan orucunun da bu ayda tutuluyor olmasıdır.

2. Oruç nasıl tutulur? Söyleyiniz.

  • Cevap: Oruç için önce sahur yemeği yiyilir, imsak vakti gelmeden yemek yeme bitirilir ve niyet edilir. İmsak vakti girdikten sonra akşam vakti girinceye kadar orucu bozacak davranışlardan uzak durulur ve akşam vakti girince iftar yapılır.

3. Muharrem ayı hakkında bilgi veriniz.

  • Cevap: Muharrem ayı, bereketin arttığı, Allah’ın izzet ve ikramının çoğaldığı ay olarak bilinir. Muharrem ayındaki en mübarek gün onuncu gündür. 10. gün, Aşure Günü olarak da kutlanır. Bugün Allah, on peygambere on çeşit hediye sunmuştur. Muharrem ayının ilk on günü oruç tutmanın büyük sevabı vardır.Muharrem, hicri takvimin ilk ayıdır. Hicri yılbaşı bu ayla birlikte başlar. Araplar, Yahudiler ve İranlılar tarafından bu gün ortak bir dini gündür. Bugün Hz. Adem Allah tarafından bağışlanmış, Nuh’un gemisi tufandan kurtulmuş, Musa ve kavmi firavununu zulmünden kurtulmuş, Eyüp peygamberin hastalığı sona ermiş, Yunus peygamber balığın karnından kurtulmuş, İbrahim peygamberse Nemrut’un ateşinden bugün kurtulmuştur.

4. Oruç tutan Müslüman nelere dikkat etmelidir? Anlatınız.

  • Cevap: Oruç tutan Müslüman orucuna zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmalıdır. Gıybet, yalan, iftira, hırsızlık gibi kötü davranışlardan kendini korumalıdır.

5. Oruç ibadetinin bireysel ve toplumsal faydaları nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Oruç boşaltımı sağlayan organların dinlenmesi sağlanır.
    Oruç insanın şefkat, merhamet ve anlayış duygularını geliştirir.
    Ramazanla beraber ön yargılar ve küskünlükler ortadan kalkar, toplumsal iletişim artar.
    Toplumda barış, kaynaşma ve yardımlaşmayı sağlanır.
    İnsanlar sabrı ve tahammülü öğrenir.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi ramazan ayı ve oruçla ilgili kavramlardan biri değildir?
A) İhram B) İftar C) İmsak D) Teravih

  • Cevap: A

2. Ramazan ayıyla ilgili kavramlardan biri de mukabeledir.
Aşağıdakilerden hangisi mukabelenin tanımıyla ilgili değildir?
A) Resûlüllah ve Cebrail B) Kur’an okuma C) Hadis okuma D) Her gün bir cüz okuma

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi muharrem ayı ve muharrem orucuyla ilgili yanlış bir bilgi içermektedir?
A) Hicri takvimin 9. ayı, muharrem ayıdır.
B) Peygamberimiz muharrem ayında üç gün oruç tutmuştur.
C) Alevi – Bektaşiler muharrem ayına önem verirler.
D) Muharrem ayında bazı üzücü durumlar tekrar hatırlanır.

  • Cevap: C

4. Aşağıdakilerden hangisi bayramda yapılmaması gereken davranışlardandır?
A) Büyüklerimizin ellerini öpmek, küçüklere hediye vermek
B) Küstüğümüz, kızgın olduğumuz kişilerden uzak durmak
C) Ölmüş yakınlarımızın mezarlarını ziyaret etmek
D) Bayram sabahı erkenden kalkıp bayram namazına gitmek

  • Cevap: B

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

(Y) Ramazan Bayramı muharrem ayının sonunda kutlanır.
(D) Kur’an-ı Kerim ramazan ayında indirilmeye başlamıştır.
(Y) Ramazan ayında geceleyin kalkılıp yenilen yemeğe “iftar yemeği” denir.
(D) Ramazan ayında camilerde ve evlerde mukabele okunur.
(D) Zekât, sadaka gibi mali ibadetlerin ramazan ayında yerine getirilmesi güzel bir davranıştır.
(Y) Banyo yapmak orucu bozan davranışlardandır.

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
3
angry


Sponsorlu Bağlantılar

9 Yorumlar

  1. AmanTanrımDidim

    aman Allah ım bu da ne sorular bize lzm değil cevaplar lzm burda cevap yok qweewq

  2. Teşekkür ederim çok işime yaradı….?

  3. dasdasfafdgdwafagadgadgaagagdgagadgagd

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir