Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri

7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Cevapları Sayfa 31

7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Cevapları Sayfa 31

1. (I) Karada koşanların en hızlısı olan çita, saatte doksan sekiz kilometre hıza ulaşabiliyor. (II) Bu kadar kısa süre içinde hızlanıp koşarken kuyruğunu dümen gibi kullanıyor ve ani manevralar yapabiliyor. (III) Daha şaşırtıcı olanı, bu hıza yalnızca üç saniye içinde çıkabilmesi. (IV) Yani sağa dönmek istediğinde kuyruğunu sola, sola dönmek istediğinde sağa çeviriyor. Bu parçada numaralanmış cümlelerin anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde sıralanması için hangi cümleler yer değiştirmelidir?

A) I ve II
B) I ve IV
C) II ve III
D) III ve IV

  • Cevap: C

2. (I) Gerilim romanları, gençlik edebiyatının en çok tercih edilen türleri arasındadır. (II) Hele de inandırıcı konularla yoğrulmuş, gerçekçi karakterlerle donatılmış ve nedensellik ilişkileri harita gibi örülmüşse gençler arasında dalga hızıyla yayılmaları işten bile değildir. (III) Buna karşılık bu türün yazımının, okunduğu kadar kolay olmadığı üzerinde durulmaz pek. (IV) Benzer anlatım teknikleri ve kurgu kalıpları kullanıldığı için edebiyat çevreleri tarafından sürekli görmezden gelinir. (V) Görülse bile her ayrıntısı incelenerek acımasızca eleştirilir. Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinden itibaren düşüncenin yönü değişmeye başlamıştır?

A) II
B) III
C) IV
D) V

  • Cevap: B

3. Aralık soğuklarının her tarafı kasıp kavurduğu günlerin birinde, mart ayında hikâye yarışması olacağını öğrenmiştim. Fırsatı kaçıramazdım. Bu yarışma için hemen hikâye yazmalıydım. Ama önce bu düşüncemi dedemle paylaşmalıydım. Çok sevineceğinden emindim. Ancak dedeme söylediğimde o, “Yazamazsın.” dedi. Şaşkınlıkla “Neden?” diye sormaktan kendimi alamadım. Türkçenin hikâye birikiminin farkında olman ve Türk hikâyeciliğinin bugünkü birikimini okuyup özümsemen lazım, dedi. Bu sözler üzerine yapmam gereken belliydi:——. Bu parçanın sonuna düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Türk hikâyecilerini taklit ederek öyküler yazmaya başlayacaktım hemen
B) Dünyaca ünlü hikâyecileri çok iyi bilmem gerekiyordu.
C) Hikâye yazma yöntemleriyle ilgili bilgi veren kitaplar okumalıydım
D) Türk öyküsünü bugünlere getiren yazarların öykülerini okuyacaktım

  • Cevap: D

4.
I. Bu yasalara göre, bir şeye kuvvet uyguladığımızda eşit ve zıt yönde bir tepki kuvvetiyle karşılaşırız.
II. Örneğin göl kenarında duran bir kayığın içinden kıyıya doğru bir basketbol topu atarsanız kayık, kıyıdan uzaklaşmaya başlar.
III. Havai fişeklerden kıtalar arası balistik füzelere kadar tüm roketler, Newton’un keşfettiği fizik yasalarına göre çalışır.
IV. Aynı şekilde roket yakıtı yakılıp roketin arkasındaki lüleden dışarı püskürtüldüğünde roket de ters yönde yani yukarı doğru ilerler.
Numaralanmış cümlelerle anlamlı bir paragraf oluşturulmak istenirse sıralama aşağıdakilerin hangisi olur?

A) II – III – I – IV
B) II – IV – III – I
C) III – I – II – IV
D) III – II – IV – I

  • Cevap: C

5. (I) “Uyusun da büyüsün.” sözü sadece ninnilerde güzel bir mısra olsun diye söylenmemiştir. (II) Gerçekten de uykunun büyüme üzerindeki etkisi büyüktür. (III) Çocuklarda en hızlı büyüme, bebeklik döneminde, özellikle üç yaşına kadar olur. (IV) Bu dönemde -biraz abartılı olacak ama- bebeğin büyümesi neredeyse gözle görülebilir. (V) Bu yaşlarda beden ve beyin gelişimi o kadar önemlidir ki bebeklerin güne mutlu ve her şeyi öğrenmeye hazır başlaması için iyi bir uyku şarttır. Bu parça iki paragrafa ayrılmak istenirse ikinci paragraf kaçıncı cümleyle başlar?

A) II
B) III
C) IV
D) V

  • Cevap: B

6. İnsan, yarın ile uğraşırken bugünden tat almayı unutarak geçirir ömrünü. “Bu iş olacak mı, şu sıkıntıdan nasıl kurtulacağım…” sorularıyla kaygılanarak ve günlük mutluluk olasılıklarını görmezden gelerek yıllarını öğütür. Ömrün sonu bir gün birdenbire çıkar karşısına. O zaman dönüp geriye bakar ve “Demek dünyadaki serüvenim buymuş.” diye şaşakalır. Bu yüzden şu sözü çok gerçekçi bulurum: Bu parçada boş bırakılan yere düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Gelecekle ilgili doğru planlar yapmak insanın hayatını kurtarır.
B) Yaşam, biz başka planlar yaparken başımızdan geçenlerdir.
C) İnsanın yaptığı en büyük hata sadece yaşadığı anı düşünmektir.
D) Hayat, geçmişi düşünmeden geleceği planlayanlar için güzeldir.

  • Cevap: B

7. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!