Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 30

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 30 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 30

b. Hz. Süleyman

Hz. Süleyman (a.s.) Kur’an’da adı geçen ve hayatı hakkında bilgi verilen peygamberlerden biridir. O, Hz. Davud’un (a.s.) oğludur. Kur’an’da belirtildiğine göre Hz. Süleyman (a.s.) babası Davud’a (a.s.) vâris kılınmış, babasının vefatından sonra kendisine krallık ve peygamberlik verilmiştir. Kendisine ilahi vahiy gönderilen Hz. Süleyman (a.s.), çok şükreden, ilim ve hikmet sahibi bir insandı. Kur’an’da, “Ant olsun! Biz Davud’a ve Süleyman’a ilim verdik. Onlar, ‘Hamd, bizi mümin kullarının birçoğundan üstün kılan Allah’a mahsustur.’ dediler.”1 buyrularak bu husus belirtilmektedir.

Süleyman Peygamber (a.s.) saltanat sahibi büyük bir hükümdar olmasına rağmen son derece alçak gönüllüydü. Fakirlerin yanına varır, onlarla otururdu. Kur’an’da, “Davud’a Süleyman’ı bağışladık. O ne güzel kuldu! Şüphesiz o, Allah’a çok yönelen bir kimse idi… Şüphesiz katımızda onun için bir yakınlık ve dönüp geleceği güzel bir yer vardır.”2 buyrularak Hz. Süleyman (a.s.) övülmektedir.

NOT EDELİM

Hz. Süleyman (a.s.), daha küçük yaşlarından itibaren akıllı, zeki kişiliğiyle ön plana çıkmıştı. O, ilim ve hikmet sahibi bir kişiliğe sahipti. Verdiği kararlarda, hükümlerde çok isabetli görüşler ortaya koyardı. Babası, küçüklüğünden itibaren işlerinde onunla istişare ederdi. Bununla ilgili olarak anlatılan bir olay şöyledir : Bir gün, sürüsünü otlatan bir kişinin hayvanları bir başka kişinin tarlasına girmiş ve ekinlerini yemişti. Ertesi gün tarla sahibi Hz. Davud’a (a.s.) gelerek sürü sahibinden şikâyetçi oldu. Hz. Davud (a.s.), olayı taraflardan dinledi. Yenen ekinin, sürüdeki hayvanların kıymetine denk olduğunu göz önüne aldı ve tazminat olarak sürünün, tarla sahibine verilmesine hükmetti. Olayı öğrenen Hz. Süleyman (a.s.), “Ben olsaydım başka türlü hüküm verirdim.” dedi. Babası, “Sen nasıl hüküm verirdin?” deyince Hz. Süleyman (a.s.) şöyle dedi: “Bence ekin tarlası sürü sahibine verilmelidir. O, tahrip edilmeden önceki hâline gelinceye kadar tarlanın bakımını üslenmelidir. Koyunlar da tarla sahibine verilmelidir. Tarla sahibi, tarla eski bakımlı hâline gelinceye kadar bu koyunların sütünden, yününden ve kuzularından yararlanmalıdır.” Hz. Davud (a.s.), oğlunun bu hükmünü beğendi ve kendi görüşünden vazgeçti.3 Bu olaya Kur’an’da şöyle işaret edilmektedir: “Davud ile Süleyman’ı da hatırla. Hani bir ekin tarlası hakkında hüküm veriyorlardı. Çünkü halkın koyunları o ekine girmişti. Biz de hükümlerine şahit olmuştuk. Biz hüküm vermeyi Süleyman’a kavratmıştık. Zaten her birine hükümranlık ve ilim vermiştik…”

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 30 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!