Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 48

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 48 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 48

İman; sözlükte emniyet ve güven duymak, güven vermek, bir haber, nesne, hüküm ve şahsı doğrulamak; teyit etmek, içten gelerek samimiyetle bağlanmak, inanmak, doğruluğunda şüphe olmadığını kabul etmek, kabullenmek anlamlarına gelir. Terim olarak ise imanın farklı tanımları yapılmıştır. Bunlardan birine göre iman; Allahü Teâlâ’nın (c.c.) varlığını, birliğini, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) vahiy yoluyla getirdiği bütün hususları samimi olarak ve şüphe etmeksizin kabul ve tasdik etmek, bunlara gönülden inanmak demektir.1 İman eden kişiye mümin denir.

NOT EDELİM

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) kendisine, “İman nedir?” diye sorulduğunda şu cevabı vermiştir:

“İman; Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere yani hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna da inanmandır.”

Buhârî, İman, 1; Müslim, İman,

İmanda aslolan tasdiktir. Tasdik, bir hükmü yahut haberi şüphe etmeksizin kabul etmektir. İslam âlimlerinin bir kısmı, imanda kalp ile tasdik yanında, dil ile ikrarı da gerekli görmüşlerdir. Bu durum, kişinin mümin olduğunun bilinmesi ve mümin olarak muamele görmesi açısından önem arz etmektedir.

İmanda şüphe olmaz. Bu sebeple imanın kesin olması, herhangi bir şüphe ve tereddüt içermemesi gerekir.

İmanın yeri kalptir, gönüldür. Bundan dolayı da imanın severek ve isteyerek gerçekleşmesi çok önemlidir. İman konusunda insanları zorlamak, onları ikiyüzlülüğe yöneltir. Bu da imanın anlamına, dinin özüne ve ruhuna aykırı bir durumdur. Kur’an’da, insanların din ve inanç konusunda zorlanamayacağı, bir ayet-i kerimede şöyle ifade edilir: “Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde kim tâğutu tanımayıp Allah’a inanırsa kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.”2 buyurur.

İman bir bütündür. Dolayısıyla iman esaslarının bir kısmına inanıp bir kısmına inanmamak söz konusu olamaz. Allah’ın (c.c.) vahiy yoluyla bildirdiği esasların tamamına iman etmek farzdır. Bunlardan birini bile ret ve inkâr eden kişi mümin sayılmaz. Kur’an’da yer alan bir ayet-i kerimede bu konuyla ilgili olarak “…Yoksa siz Kitab’ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezil olmaktan başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine uğratılırlar. Çünkü Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.”3 buyrulur. 1

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 48 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
1
unlike
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!