Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 9

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 9 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 9

1. ÜNİTE: KUR’AN-I KERİM İ TANIYALIM

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Din, iman, tevhid ve itaat kavramlarının anlamlarını araştırıp öğreniniz.

  • Cevap:

Din terim anlam olarak; Yüce Allah (c.c) tarafından konulmuş kanunların bütününe denir. Tüm insanlara, yaratılış amaçlarını ve dünyaya geliş nedenlerini bildirir. Dinlere örnek verecek olursak; İslam, Hristiyanlık, Yahudilik ve benzeri gibi.

İman, İnanmak, din adına tebliğ ettiği konularda peygamberi doğrulamak anlamında bir terim. İman, bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasakların hepsine inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir.

Tevhit kelime anlamı olarak; birlemek yani Allah’tan başka yaratıcının var olmadığına inanmak anlamına gelmektedir.“ Lâ ilâhe illâllah sözünü yinelemek” anlamlarına gelmektedir..

İtaat kelime anlamı olarak; baş eğmek, emredileni bir şeyi yapmak, laf dinlemek gibi çeşitli anlamlara gelmektedir. Tav kökünden türemiş bir kelimedir.

2. Kur’an’ın, dinimizi öğrenmemiz açısından önemi nedir? Düşüncelerinizi defterinize not ediniz.

  • Cevap: Yüce dinimizi öğrenmek için başvuracağımız kaynakların ilki ve en önemlisi, Kur’an’dır. Kur’an bize dinimizin temel ilkelerinin neler olduğunu bildirir. Bu ilkelere uymanın bizim için gerekli ve önemli olduğunu haber verir.

3. Kur’an, hayatın hangi alanlarına ilişkin ilkeler ortaya koymuştur? Araştırınız.

  • Cevap: Kur’an, insanın inanç ve ibadet hayatını düzenleyen çok önemli ve temel prensipler getirmiştir. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim ahlak, aile hayatı, alışveriş, miras, ticaret, yeme içme, konuşma, insanlar arası ilişkiler gibi hayatın birçok alanında uyulması gereken düzenlemeler ortaya koyar.

4. İbrahim suresinin mealini okuyunuz. Surede dikkatinizi çeken hususları defterinize not ediniz.

  • Cevap: Sûre Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içermektedir. Bu çerçevede getirilen deliller, insanların aydınlatılması için indirilmiş olan vahiy, insanları Allah yolundan alıkoyanların kınanması, peygamberlerin görevleri, Hz. Mûsâ’nın peygamberliği ve kıssasından bazı kesitler, peygamberlere karşı olumsuz tavır takınanların başlarına gelen sıkıntılar, Allah’a güvenme ve itaat etmenin önemi, âhiret halleri, inkârcıların dünyadaki amellerinin değeri, âhirette şeytanın suçlulara karşı tavrı, orada müminlere verilen mükâfat, inkârcılara verilen ceza, Hz. İbrâhim’in duası, son olarak Kur’an’ın insanlığa gönderilmiş bir mesaj oluşu gibi konulara da temas edilmiştir.

5. Hz. Davud ve Hz. Süleyman hakkında bir araştırma yapınız.

  • Cevap:

Hz. Süleyman Aleyhisselam kimdir

Hz. Süleyman (a.s.), İsrailoğullarına gönderilen hükümdar bir peygamberdir. Hz. Davud’ un oğludur. Bazı kaynaklara göre MÖ 9. asırda yaşamış olan Hz. Süleyman (a.s.) akıllı, zeki, bilgili bir hükümdar aynı zamanda her zaman Allah’a (c.c.) şükreden, hikmet sahibi bir peygamberdi. Kur’an-ı Kerim’in bildirdiğine göre Hz. Süleyman (a.s.), “Rabb’im! Beni bağışla, bana benden sonra kimsenin ulaşamayacağı bir hükümranlık ver.”2 diye dua etmiş. Allah (c.c.) da onun bu isteğini kabul ederek ona birtakım olağanüstü işler yapabilme gücü vermiştir. Hayvanların dilinden anlaması, onlarla konuşması, cinlere ve rüzgarlara hükmetmesi özelliklerindendir. 53 sene ve 500 sene yaşamış olduğu rivayetleri vardır. Hazreti Süleyman bir hükümdardı. Ayrıca sazlardan zenbil yaptığı bilinmektedir. Bakır madenini de işleyen bir peygamberdi.

Hz. Davut Aleyhisselam kimdir

Hazret-i Dâvûd -aleyhisselâm- Kudüs’te doğmuş, tahmînen 100 yaşında vefât etmiştir. Nesebi, Yahûda bin Ya’kûb bin İshâk bin İbrâhîm’e dayanır. Kendisine hem peygamberlik hem de hükümdarlık verilmiştir. Târihçilere göre hükümdarlığı tahmînen M.Ö. 1015-975 yılları arasındadır. Kur’ân-ı Kerîm’de Dâvûd -aleyhisselâm-’ın 16 yerde ismi geçer. O’na İbrânî lisânıyla Zebûr indirilmiştir.

6. İsrâ suresinin 24. ayetinin mealini defterinize yazınız. Bu ayetten ne anladığınızı defterinize not ediniz.

  • Cevap: İsrâ Suresi 24. Ayet meali, Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et.

7. Sınıf SDR Dikey Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 9 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
9
angry
3
love
3
unlike
2
clap
2
confused
2
sad
0
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!