Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
7. Sınıf Matematik Beceri Temelli Test

7. Sınıf Matematik Beceri Temelli Testler 4. Ünite Cevapları

“7. Sınıf Matematik Beceri Temelli Testler 4. Ünite Cevapları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Beceri Temelli Testler 4. Ünite Cevapları

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 52 Cevapları

1. Max Ringelmann, yaptığı deneyler sonucunda bir işi yapmaya çalışan kişi sayısı arttıkça yapılan iş için sarf edilen performansın düştüğünü göstermiştir. Max Ringelmann, bir kişinin yaptığı işe yeni bir kişi katıldığında toplam performansın %7, yeni iki kişi katıldığında ise toplam performansın %14 düştüğünü, yani işe yeni katılan her kişi için toplam performansın %7 düştüğünü tespit etmiştir. Buna göre normalde her biri günlük 100 birim iş yapabilen 30 kişi 6, 7, 8 ve 9 kişilik gruplara ayrılarak çalıştıklarında kaç kişilik grubun günlük toplam performansı daha yüksek olur?

A) 6
B) 7
C) 8
D) 9

  • Cevap: C

2. Bir spor müsabakasında ilk üçe girenlere verilecek olan madalyaların her birinin kütlesi 400 gramdır. Aşağıda bu madalyaların yapıldığı maddeler ve bu maddelerin kütlece karışım oranları verilmiştir. Buna göre her bir madalyayı oluşturan maddelerin kütlesinin, gram cinsinden değerleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) 15 g altın, 985 g gümüş 200 g gümüş 20 g çinko, 380 g bakır
B) 6 g altın, 394 g gümüş 400 g gümüş 25 g çinko, 375 g bakır
C) 15 g altın, 385 g gümüş 400 g gümüş 25 g çinko, 375 g bakır
D) 6 g altın, 394 g gümüş 400 g gümüş 20 g çinko, 380 g bakır

  • Cevap: D

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 53 Cevapları

3. Bir galerici sattığı tüm araçların motor performans yüzdelerini, aracın şu anki beygir gücünü fabrika çıkışındaki beygir gücüne bölerek hesaplamaktadır. Örneğin; Bu galerici fabrika çıkışında beygir gücü 100 olan bir aracın şu anki beygir gücü 95 ise motor performans yüzdesini 95/100 = % 95 olarak hesaplamaktadır. Bu galericinin sattığı tüm araçların şu anki kilometrelerine göre motor performans yüzdelerinin hangi değerlerde olduğu aşağıda verilmiştir. Buna göre bu galericinin sattığı fabrika çıkışındaki beygir gücü 150 olan bir aracın şu anki kilometresi ve beygir gücü aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 120 000 110
B) 150 000 115
C) 220 000 90
D) 270 000 105

  • Cevap: D

4. 1 saat = 60 dakika Kaan farklı indirme hızlarına sahip 2 farklı bilgisayarda boyutları eşit olan birer dosyayı aynı anda indirmeye başlıyor. Yukarıda bilgisayarların bu dosyaları farklı zamanlardaki indirme miktarları verilmiştir. Bu bilgisayarlar dosyaları sabit hızla indirmeye devam etmişlerdir. 1. bilgisayar dosyanın tamamını 5 saatte indirdiğine göre 2. bilgisayar dosyanın tamamını saat kaçta indirmiştir?

A) 16.00
B) 16.30
C) 17.30
D) 18.00

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 54 Cevapları

5. Harita üzerindeki bir uzunluğun gerçek uzunluğuna oranına ölçek denir. Balıkçı teknelerinin takibini yapmak ve güvenliğini sağlamak için bilgisayara bağlı bir dürbün sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem dürbünde görülen balıkçı teknelerini ve aralarındaki uzaklıkları aşağıdaki gibi ekrana yansıtmıştır. Ayrıca sistem bu teknelerin konumlarını ölçekleri farklı iki harita üzerinde aşağıdaki gibi göstermiştir. Buna göre I ve II numaraları balıkçı teknelerinin Harita – I’deki birbirine olan uzaklığı ile Harita – II’deki birbirine olan uzaklıkları toplamı kaç santimetredir? (1 km = 1000 m, 1 m = 100 cm)

A) 18
B) 24
C) 30
D) 36

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 55 Cevapları

6. Gülçin’e doktoru kalsiyum eksikliği olduğunu ve ayran içmesini, içeceği 225 mililitrelik bir kutu ayran ile günlük kalsiyum ihtiyacının %18’ini karşılayabileceğini söylemiştir. Buna göre Gülçin’in 225 mililitrelik bir kutu ayranı içtikten sonra günlük kalsiyum ihtiyacının tamamını karşılamak için alması gereken kalsiyum miktarı kaç gramdır?

A) 960
B) 820
C) 720
D) 640

  • Cevap: B

7. Zeynep bir hediyelik eşya dükkanından görselde verilen matruşka bebekleri satın almıştır. Eve geldiğinde bu bebeklerin boylarını ölçüp bebekleri büyükten küçüğe doğru sıralamış ve 2. bebekten başlayarak her bebeğin boyunun solundaki bebeğin boyunun yüzde kaçına eşit olduğunu aşağıdaki gibi göstermiştir. Zeynep 3. bebeğin boyunu 30 cm olarak ölçtüğüne göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) 5. bebeğin boyunu 18 cm olarak ölçmüştür.
B) 1. ve 2. bebeğin boyları toplamını 90 cm olarak ölçmüştür.
C) 2. bebeğin boyunu 45 cm olarak ölçmüştür.
D) 6. bebeğin boyunu 9 cm olarak ölçmüştür.

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 56 Cevapları

8. Aşağıda Ezgi’nin perspektif kullanarak çizdiği bir resim verilmiştir. Resimde görülen en uzun tahtanın boyu 12,8 cm olup tünele yaklaştıkça her tahtanın boyu, bir önceki tahtanın boyuna göre %25 oranında azalmaktadır. Buna göre resimde ok ile gösterilen tahtanın boyu kaç santimetredir?

A) 4,8
B) 5,4
C) 5,8
D) 6,4

  • Cevap: B

9. Elanur Öğretmen laboratuvarda 27 öğrencisiyle birlikte bir deney yapacaktır. Aşağıda bir deney düzeneği için gereken malzeme miktarı ve laboratuvarda bulunan malzeme miktarı verilmiştir. Elanur Öğretmen her masada bir deney düzeneği olacak şekilde laboratuvardaki malzemeleri kullanarak hazırlayabileceği en fazla sayıda deney düzeneğini hazırlamıştır. Elanur Öğretmen laboratuvardaki masalara öğrencileri ikişerli veya üçerli olarak yerleştirmiştir. Buna göre laboratuvardaki masaların kaç tanesine 3 öğrenci yerleştirilmiştir?

A) 3
B) 4
C) 5
D) 6

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 57 Cevapları

10. Bir ürünün başka bir ürünle değiştirilmesine takas denir. Aşağıda birbiriyle takas yapılan bazı ürünler verilmiştir. Buna göre 3 kilogram tuz ile kaç kilogram yağ takas edilebilir?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 6

  • Cevap: B

11. Zehra, Süleyman, Tuğba ve Mert tasarladıkları elektrikli model arabalarla bir yarışmaya katılıyorlar. Bu yarışmada parkuru en az enerji harcayarak tamamlayan model araba birinci olacaktır. Aşağıdaki tabloda model arabaların, 1 m/sn hızla farklı zeminlerde bir metre ilerlemek için harcadığı enerji miktarı Wh/m cinsinden verilmiştir. Bu yarışmada elektrikli model arabalar 10 metresi asfalt, 30 metresi toprak ve 20 metresi çakıl taşlı zeminden oluşan toplam 60 metrelik bir parkurda yarışacaklardır. Buna göre bu yarışmaya sadece dördünün tasarladığı model arabalar katılacağına göre hangisinin tasarladığı model arabanın birinci olması beklenir?

A) Zehra
B) Süleyman
C) Tuğba
D) Mert

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 58 Cevapları

12. Bir balıkçı, yakaladığı palamut ve lüferleri her kasada 8 adet balık olacak şekilde farklı tür balıkları karıştırmadan toplam 24 adet kasaya yukarıdaki gibi yerleştirmiştir. Palamut bulunan kasaların sayısının, lüfer bulunan kasaların sayısına oranı y olduğuna göre, balıkçı kaç adet lüfer yakalamıştır?

A) 192
B) 112
C) 80
D) 50

  • Cevap: B

13. Pikaplar; üzerlerinde bulunan ayar düğmesi sayesinde 33’lük ve 45’lik plakları çalabilen müzik aletleridir. Pikaplar 33’lük plak çalarken dakikada 33 defa, 45’lik plak çalarken ise dakikada 45 defa tam tur dönecek şekilde ayarlanmaktadırlar. 45’lik plak çalma ayarında olan bir pikaba, çalma süresi yaklaşık 15 dakika olan 33’lük plak yerleştirilirse plağın çalma süresi kaç dakika olur?

A) 11
B) 13
C) 17
D) 18

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 59 Cevapları

14. Karayolları Genel Müdürlüğü, şehirler arası yolların bazı bölümlerinde yol kenarlarına araçların kilometre sayaçlarını doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için 5 kilometrelik mesafeye iki adet kontrol tabelası koymaktadır. Arif Bey aralarında 200 kilometre mesafe olan şehirlerin birinden diğerine doğru yola çıkmıştır. Aracındaki kilometre sayacını kilometre Kontrol-0 tabelası ile kilometre Kontrol-5 tabelaları arasında kontrol eden Arif Bey 5 kilometrelik mesafe gitmesine rağmen aracın kilometre sayacının 4,8 kilometre arttığını görüyor.
Arif Bey yola çıktığında aracının kilometre göstergesi 54 300’ü gösterdiğine göre gitmek istediği şehre ulaştığında aracının kilometre göstergesi aşağıdaki sayılardan hangisini gösterir?

A) 54 600
B) 54 502
C) 54 492
D) 54 482

  • Cevap: C

15. Bir müşteri, kuru yemişçiden leblebi ile kuru üzümü karıştırmasını istiyor. Bunun için kuru yemişçi kütlesi 20 g olan boş bir kese kağıdına önce leblebiyi koyup tarttığında terazinin göstergesi şekil I’deki bilgileri, üstüne kuru üzümü ekleyip tarttığında gösterge şekil II’deki bilgileri gösteriyor. Bu kuru yemişçide 1 kg leblebi 21 TL, 1 kg kuru üzüm ise 30 TL’ye satılmaktadır. Kuru yemişlerin koyulduğu kese kağıdı ücretsiz olduğuna göre müşterinin yaptırdığı leblebi kuru üzüm karışımı için kaç TL ödemesi gerekir? (1 kg = 1000 g)

A) 11,4
B) 11,7
C) 12,3
D) 12,7

  • Cevap: B

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 60 Cevapları

16. Ülkemizde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kara yollarındaki otomobiller için belirlediği hız sınırları aşağıdaki gibidir. Kara yollarında otomobil sürücülerine belirlenen hız sınırlarını
• %10’dan %30’a kadar aşılması durumunda 288 lira,
• %30’dan %50’ye kadar aşılması durumunda 598 lira,
• %50 ve üzerinde aşılması durumunda 1228 lira para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.
Kara yolunda otomobille giderken hız denetimine giren bir sürücüye 598 lira para cezası uygulanmıştır.
Buna göre bu sürücünün hız denetiminde tespit edilen hızı km/sa cinsinden aşağıdakilerden hangisi olamaz?

A) 72
B) 115
C) 145
D) 166

  • Cevap: B

17. Bir zeytin firması ürettiği zeytinleri, büyüklüklerine göre ayırıp, her birinde 800 gram zeytin olan aşağıdaki gibi üç farklı kutunun içinde satmaktadır. Yukarıda her bir kutunun içerisinde bulunan zeytin miktarları verilmiştir. Hasan bu üç kutunun her birinden eşit kütlede zeytin alıp karıştırarak içinde 1 kilogram zeytin olan bir paket hazırlıyor. Buna göre Hasan’ın hazırladığı pakette en fazla kaç tane zeytin bulunur? (1 kg = 1000 gram)

A) 340
B) 360
C) 370
D) 380

  • Cevap: C

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 61 Cevapları

18. Aşağıdaki şekilde birinde sayıların, diğerinde ise harflerin yazılı olduğu birbirinden bağımsız hareket edebilen iç içe geçmiş iki çark aynı yönde farklı hızlarda dönmektedir. Sayıların yazılı olduğu çark saat yönünde 2 tam tur döndüğü sürede harflerin yazılı olduğu çark 3 tam tur dönebilmektedir. Çarklar yukarıdaki durumdayken iki çark aynı anda saat yönünde döndürülüyor. Buna göre harflerin yazılı olduğu çark 2 tam tur döndüğünde çarkların görünümü aşağıdakilerden hangisi olur?

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 62 Cevapları

19. Doğada bulunan bütün renkler 3 ana renk (sarı, kırmızı ve mavi) farklı ölçülerde karıştırılarak oluşturabilir. Görsel sanatlar dersinde insan figürü çizen Burhan, figürü ten rengine boyamak için ana renkleri kullanarak aşağıdaki gibi ten rengini elde etmiştir. Son olarak elde ettiği kahverengi boyanın 1 ölçeği ve beyaz boyanın 1 ölçeğini 2 ölçek kırmızı boya ile karıştırarak 4 ölçek ten rengi boya elde etmiştir. Burhan her defasında özdeş ölçeklere eşit miktarda boya koyduğuna göre kullandığı kırmızı boyanın miktarının, kullandığı ana renklerin toplam miktarına oranı nedir?

A) 1/2
B) 5/6
C) 17/24
D) 7/24

  • Cevap: A

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 63 Cevapları

20. Ukrayna para biriminin ismi Grivnadır. 1 Grivna yaklaşık 0,25 TL’ye ve 1 Euro yaklaşık 6,60 TL’ye eşittir. Aşağıda Ukrayna’ya tatile gidecek bir ailenin yapmış olduğu rezervasyon ve ödeme bilgilerinin görüntülendiği internet sayfası verilmiştir. Yukarıda verilen bilgilere göre bu ailenin yapmış olduğu rezervasyon için ön ödeme tutarı kaç Türk Lirasına eşittir?

A) 142,5
B) 219,5
C) 269,5
D) 279,5

  • Cevap: D

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 64 Cevapları

21. Bir fabrikada üretilen elbiselere A ve B şeklinde isimlendirilen iki farklı standarda göre beden numarası verilmektedir. Aşağıda bu fabrikada üretilen iki farklı elbise ve bu elbiselerin A ve B standartlarına göre beden numaraları verilmiştir. Buna göre bu fabrikada üretilen bir elbiseye B standartlarına göre verilen beden numarası 10 ise A standartlarına göre verilmesi gereken beden numarası kaçtır?

A) 42
B) 44
C) 46
D) 48

  • Cevap: B

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 65 Cevapları

22. Harita üzerindeki bir uzunluğun gerçek uzunluğuna oranına ölçek denir. Afrika ülkelerinden Moritanya ve Cezayir arasındaki sınır doğrusaldır. Ali, bu sınırın uzunluğunu aşağıdaki 1/20 000 000 ölçekli haritada cetvel ile 2,3 cm olarak ölçmüştür. Buna göre bu iki ülke arasındaki sınırın gerçek uzunluğu kaç kilometredir? (1 km = 1000 m, 1 m = 100 cm)

A) 46
B) 115
C) 230
D) 460

  • Cevap: D

7. Sınıf Beceri Temelli Testler Kitabı Sayfa 66 Cevapları

23. Aşağıdaki görselde İdil ve Deniz’in yedikleri bazı yiyecekler ve bunların yenmesi durumunda aldıkları kalorileri yakmak için ne kadar yürümeleri veya koşmaları gerektiği ile ilgili bazı bilgiler verilmiştir. Bu görselde aynı kaloriyi yakmak için yürünmesi gereken sürenin, koşulması gereken sürenin iki katı olduğu kabul edilmiştir. Örneğin; görselde bir kutu şekerli gazlı içecek içilmesi durumunda alınan kaloriyi yakmak için 26 dk yürümesi veya 13 dakika koşulması gerektiği belirtilmiştir. Görselde verilen yaban mersinli kek ile mısır gevreğinin tamamını İdil yerken, Sandviç ile çikolatanın tamamını Deniz yemiş, mısır cipsinin ise yarısını İdil, yarısını Deniz yemiştir. Buna göre yedikleri bu yiyecekler aldıkları kalorileri yakmak için Deniz’in İdil’den kaç dakika daha fazla koşması gerekir?

A) 17
B) 19
C) 21
D) 26

  • Cevap: B

7. Sınıf Matematik Meb Yayınları Beceri Temelli Testler 4. Ünite Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!