Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Meb Yayınları

7. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 73

7. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 73 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 73

21. Çember; bulunduğu düzlemi çemberin iç bölgesi, dış bölgesi ve kendisi olmak üzere üç bölgeye ayırır. Mustafa, sayı doğrusu üzerine iki farklı çember çiziyor. I. çemberin merkezi -1 noktası ve yarıçapı 5 birimdir. II. çemberin merkezi -6 ve yarıçapı 3 birimdir. Mustafa’nın çizdiği I. çemberin iç bölgesinde kalan tam sayıların toplamı A ve II. çemberin iç bölgesinde kalan tam sayıların toplamı B ise A – B’nin değeri kaçtır? (Sayı doğrusunda ardışık iki tam sayı arası 1 birimdir.)

22. Ünlü bir matematikçi Fredrich Gauss (Fridriç Guus), ardışık sayıların toplamının pratik bir yöntemle bulunacağını on yaşındayken keşfetmiştir. Örneğin, 1’den 5’e kadar olan sayıların toplamını aşağıdaki gibi sayıları alt alta yazarak toplayıp sonucu ikiye bölerek bulmuştur. Gauss yönteminden yararlanarak aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.

  • Cevap:

7. Sınıf Meb Yayınları Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 73 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!