Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Matematik Çalışma Sayfaları

7. Sınıf Matematik Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 14

7. Sınıf Matematik Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 14 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 14

Elif, her gün bir önceki gün okuduğu sayfa sayısının 7 sayfa fazlasını okuyarak kitabını 3 günde bitirmektedir. Elifin kitabı 198 sayfa olduğuna göre, Elifin ikinci gün okuduğu sayfa sayısını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
……….. Ardışık üç çift sayının toplamı 66’dır. Büyük sayıyı veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
Merdivenleri ikişer ikişer çıkıp üçer üçer inen Selda’nın çıkarken attığı adım sayısı inerken attığı adım sayısından 6 adım fazla olduğuna göre, Selda’nın merdivenden inerken attığı adım sayısını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
Bir çiftlikte bulunan koyun ve ineklerin sayılarının toplamı 120’dir. Bu çiftlikteki koyunların sayısı, ineklerin sayısının üçte biridir. Koyunların sayısını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
Bir sayının 3 katının 8 fazlası, aynı sayının 4 katının 1 eksiğine eşittir. Bu sayıyı veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
A mağazasında satılan bir gömlek, bir tişört ve bir pantolonun toplam fiyatı 198 TL’dir. Gömlek, pantolondan 7 TL ucuz, tişörtten 7 TL pahalı olduğuna göre, pantolonun fiyatını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
Kuru fasulye ve pilav servisi yapılan lokantada bir porsiyon pilav, bir porsiyon kuru fasulyeden 6 TL ucuzdur. 3 porsiyon pilavın fiyatı, 2 porsiyon kuru fasulyenin fiyatına eşit olduğuna göre, kuru fasulyenin fiyatını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
……….. Yaşları toplamı 66 olan üç kardeş iki yıl arayla doğmuştur. Küçük kardeşin yaşını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.
Bir kuş sürüsü, bir ağacın dallarına üçerli konduklarında 8 kuş açıkta kalmaktadır. Dörderli konduklarında ise 1 dal boş kalmaktadır. Ağaçtaki dal sayısını veren birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemdir.

  • Cevap:

7. Sınıf Matematik Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 14 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!