“7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 180

  • Bir voleybol takımının antrenörü takımdaki iki oyuncunun maçlardaki performanslarını incelemek istemiştir. İki oyuncunun 5 maçta aldığı sayıların yer aldığı tablolar aşağıda verilmiştir.Tabloyu inceleyen antrenör aşağıdaki yorumları yapmıştır:
  • İki oyuncunun da maçlarda aldığı sayıların tepe değeri yoktur.
  • İki oyuncunun da maçlarda aldıkları sayıların ortancaları ve aritmetik ortalamaları 17'dir.
  • Tablolardaki verilere göre Selma'nın maçlarda aldığı sayılar arasında en büyük değer 32, en küçük değer 5'tir. Yaseminin maçlarda aldığı sayılar arasında en büyük değer 19, en küçük değer 15'tir. Bu durum dikkatimi çekti. Her iki oyuncunun maçlarda aldıkları sayıların en büyük ve en küçük değerleri arasındaki farklarını aşağıdaki gibi hesapladım.Selma'nın maçlarda aldığı sayılardaki en büyük değerden en küçük değeri çıkardım 32-5 = 27 buldum.Yaseminin maçlarda aldığı sayılardaki en büyük değerden en küçük değeri çıkardım 19-15 = 4 buldum.

Soru: Buna göre; takımın antrenörü siz olsaydınız oyuncuların performanslarını nasıl yorumlardınız? Gerekçelerinizle açıklayınız.

  • Cevap:

7. Sınıf Meb Yayınları (1. Kitap) Matematik Ders Kitabı Sayfa 180 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.