Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Özgür Düşüncenin Bilime Katkısı Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Sayfa 148, 149, 150, 151, 152, 153 Özgür Düşüncenin Bilime Katkısı Etkinlik Soruları ve Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Özgür Düşüncenin Bilime Katkısı Cevapları

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı

Ders çalıştığınız sırada bulunduğunuz ortamın nasıl olmasını, çevrenizdekilerin size nasıl davranmasını isterdiniz?

  • Cevap: Ders çalıştığım sırada bulunduğum ortamın temiz ve düzenli olmasını isterim. Bunun yanında ortamda ses yapılmamasını, televizyon gibi teknolojik araçların açık olmamasını, ortamda bulunanların dikkatimi dağıtacak davranışlarda bulunmamalarını ve bana yardımcı olmalarını isterdim.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı

Yukarıdaki görsel size ne ifade ediyor? Söyleyiniz. 

  • Cevap: Kitabımızdaki bu görselde, insanın özgür düşünemediği, düşüncenin belli kalıplar içinde olduğu, sadece belli düşüncelerin insanın kafasına girebildiği anlatılmıştır. Görselde insanın kafası yani düşünce merkezinin belli bir şekli olduğu, delikli ızgaralara uygun şeylerin içeri girebileceği veya tel kapı açıldığında bir şeyler girebileceği tasvir edilmiş. Bu şekilde özgür bir düşüncenin olmadığı, insanın sadece belli fikirler içinde yaşadığı anlatılmıştır. Özgür düşünemeyen bir kişi ise hayatını başkalarının isteklerine göre yaşar.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 150 Cevabı

Skolastik düşünce ve pozitif düşüncenin bilim anlayışındaki farklılıkları söyleyiniz.

  • Cevap:Orta Çağ Avrupa dünyasında dini değerlerin tutuculukla takip edilmesi ve din tekelinin oluşması bilime karşı bir ön yargının oluşmasına neden olmuştur. Skolastik düşünce de kilise temelli bir düşünce olarak dini yargıların insanların kendi değerlerine göre biçimlendirmesi anlamına gelmektedir.Pozitif düşünce ise bilimsel düşünce olarak ortaya çıkmaktadır. Bilime dayalı araştırmaların ve incelemelerin yapılması pozitif düşünce ile ortaya çıkmıştır. Bu bakımdan skolastik düşünce tutucu ve bağnaz bir düşünce olarak yaşanırken pozitif düşüncenin yaşanması daha bilimsel ve araştırma ile gözleme dayalı bir düşünce olarak ortaya konmuştur. Böylece skolastik düşünce ile pozitif düşünce birbirinden ayrılmıştır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 151 Cevabı

Yukarıda verilen düşünce ve ifade özgürlüklerimizi koruyan maddelerden doğan haklarımızdan yaşantımızın hangi alanlarında yararlanırız? Yazınız.

  • Cevap:

Düşünce ve Kanaat Hürriyeti sayesinde düşüncelerimizi hayatımızın her alanında açıklamaya zorlanmayız ve düşüncelerimizden dolayı kınanmayız. Sınıfta hiç kimse düşüncelerimizden dolayı bizi kınayamaz.

İfade Hürriyeti sayesinde düşüncelerimizi özgür bir şekilde ifade edebiliriz. Ders esnasında düşüncelerimizi özgürce söyleyebiliriz.

Bilim ve Sanat Hürriyeti sayesinde bilimsel ve sanatsal faaliyetler yapıp araştırabiliriz. Mesela insanlığa yararlı olacak bilimsel araştırma yapıp bunu özgürce yayabilirim.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı

Aşağıda verilen cümlelerden bilimsel çalışmalara destek veren ifadeleri örnekte olduğu gibi işaretleyiniz. (✓)

  • Cevap:

Yukarıda özgür düşünce alanında meydana gelen gelişmelerden bazıları verilmiştir. Çeşitli dönemlerde olumlu gelişmeler yaşanmasaydı bugün yaşamımızda ne gibi değişimler olurdu? Yazınız.

  • Cevap: Eğer olumlu gelişmeler yaşanmasaydı insanlık tıp, matematik, astronomi, fizik, tarih ve coğrafya alanlarından çok geride kalacaktı. Hayatımızı kolaylaştıran pek çok şey bugün olmazdı. Hayatımız bugünkü gibi güzel ve rahat olmayabilirdi.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 153 Cevabı

Zihin Haritası

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 148, 149, 150, 151, 152, 153 Cevabı Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
20
clap
12
angry
7
unlike
5
love
2
happy
1
confused
1
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!