Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları / 7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Yrd. Doç. Adnan MEMDUHOĞLU tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere hassasiyet gösterilmiş ve görsel tasarım İzzettin Yılmaz BAŞKAR, Faize KOPAN tarafından yapılmış.

7. Sınıf Temel Dini Bilgiler Meb Yayınları İslam Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı 

ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR

1. Nisap miktarıyla ilgili aşağıdaki bilgilerderden hangisi yanlıştır?
A) Sığır ve manda: 5 adet B) Altın: 20 miskal C) Küçükbaş hayvan: 40 adet D) Gümüş: 200 dirhem

  • Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangisi zekât verilecek sekiz grup arasında yer almaz?
A) Miskinler B) Yolcular C) Borçlular D) Yetimler

  • Cevap: D

3. Zekât nisabıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlış verilmiştir?
A ) 40 koyunda 1 koyun B ) 5 devede bir koyun C ) Para ve ticaret mallarında % 2.5 D ) 30 sığır için iki sığır

  • Cevap: D

4. Emekle sulanan toprak ürünlerinde hangi oranda zekât vermek gerekir?
A ) 1/5 B ) 1/10 C ) 1/20 D ) 1/40

  • Cevap: C

5. Zekât ve fıtır sadakası ne zaman farz kılınmıştır?
A ) Hicretin 1. senesinde B ) Hicretin 3. senesinde C ) Hicretin 2. senesinde D ) Hicretin 4. senesinde

  • Cevap: C

6. Fıtır sadakası ne zaman verilirse mekruh olur?
A ) Bayramdan bir gün önce B ) Bayramdan iki gün önce C ) Bayram namazından önce D ) Bayram namazından sonra

  • Cevap: D

7. Aşağıdaki kavramlardan hangisi orucu açmak için kullanılır?
A) İmsak B) Savm C) İftar D) Salat

  • Cevap: C

8. Aşağıdakilerden hangisi vacip kabul edilen bir oruçtur?
A ) Arefe günü oruç tutmak B ) Aşure günü oruç tutmak C ) Adak orucu D ) Ramazan orucunun keffâreti

  • Cevap: C

9. Aşağıdakilerden hangisi nafile oruç kabul edilmez?
A ) Aşure günü ve civarında oruç tutmak B ) Şaban ayının son günü Ramazan’ı karşılamak için oruç tutmak C ) Şaban ayının ortası Berat gecesinin gündüzünde oruçlu olmak D ) Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmak

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir