Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 169 Cevabı

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 173 Cevabı

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları / 7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Yrd. Doç. Adnan MEMDUHOĞLU tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere hassasiyet gösterilmiş ve görsel tasarım İzzettin Yılmaz BAŞKAR, Faize KOPAN tarafından yapılmış.

7. Sınıf Temel Dini Bilgiler Meb Yayınları İslam Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

7. Sınıf Meb Yayınları Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevabı 

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. İslam’a göre bir toplumun temel özellikleri nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.

Cevap:

  • Yardımsever olması
  • Hoşgörülü olması
  • Saygı ve sevgi göstermesi
  • Adaletli olması
  • Anlayışlı olması

2. Bir toplumda birlik ve bütünlük nasıl sağlanır? Açıklayınız.

  • Cevap: Bir toplumda birlik ve bütünlük insanların özel yerlerde veya bayramlarda bir araya gelmesiyle sağlanır ve tabi ki de insanların birbirine saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde gösterilmesi gerekir.

3. Her bireyin doğuştan sahip olduğu haklar nelerdir? Yazınız.

Cevap:

  • Yaşama hakkı
  • Kişi dokunulmazlığı hakkı
  • Sağlık hakkı
  • Eğitim hakkı
  • Seçme ve seçilme hakkı

4. Sevginin toplum yaşamındaki önemini açıklayınız.

  • Cevap: Saygı ve sevgi insanlar arasında iyi ve güçlü bir bağ oluşmasını sağlar. Bu bağ sayesinde insanlar birbirleri ile iyi geçinirler. Saygı ve sevgiyi insanların çocuk yaşta öğrenmesi daha iyidir çünkü bu saygı ve sevgi büyüdükçe gelişir. Bunun için çocukların eğitimi ailede başlar.

5. İslam’ın barış dini olmasını örnekler vererek açıklayınız.

Cevap:

  • Kan davalarının yasaklanması.
  • Haksız yere bir cana kıymanın haram oluşu.
  • Mekke fethedilince Mekke’li müşriklerin öldürülmemesi
  • Peygamberimizin  Medine’ye hicretinden sonra Medine’lerle sözleşme imzalaması.

6. İslam dininin insanların iyiliği için koyduğu kurallara örnekler veriniz.

Cevap:

  • Namaz kılmak, Hak yememek
  • Güvenilir ve güzel ahlaklı olmak
  • Saygılı olmak

7. İyi bir insanda bulunması gereken özellikler nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.

Cevap:

  • İnsanlara yardım etmek
  • Doğru sözlü olmak
  • Hoşgörülü olmak
  • Büyüklere ve küçüklere değer vermek
  • Komşunun hakkını gözetmek
  • Yalan söylememek

8. Dürüst ve güvenilir olmanın kişinin hayatında sağlayacağı yararlar nelerdir?

  • Cevap: Dürüst ve güvenilir olan insanlara emanet edilecek değerli malları emanet ederler. Çevresindeki insanlar ona her zaman güvenirler. Toplumda ona saygı duyarlar.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneklerini işaretleyiniz.

“Allah’ın sana verdiği ile ahiret yurdunu ara. Dünyadan da nasibini unutma.” (Ka- sas suresi 77. ayet.)

  • Cevap: Yukarıda anlatılmak istenen hem dünyada hem de Ahiret’te İslam’ı ara. Çünkü dünya ve ahretin dengesi vardır.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir