Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
7. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2018 - 2019

3. Tema Kişisel Gelişim Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (7. Sınıf Türkçe)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Kişisel Gelişim 90, 91 3. Tema Kişisel Gelişim Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları

3. Tema Kişisel Gelişim Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (7. Sınıf Türkçe)

7.  Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 90 Cevabı

Bir üniversite profesörü sosyoloji dersinde öğrencilerini gecekondu mahallesine gönderip orada yaşayan 200 genç üzerinde olgu araştırması yapmalarını istemişti. Öğrencilerinden her bir gencin geleceği konusunda değerlendirmede bulunmalarını istemişti. Öğrenciler her bir olgu için “Hiç şansı yok.” yorumunda bulunmuşlardı. Yirmi beş yıl sonra başka bir sosyoloji profesörünün karşısına aynı çalışma çıkmıştı. Profesör öğrencilerinden bu gençlerin akıbetinin ne olduğunu öğrenmelerini istedi. Öğrenciler, yöreden taşınan veya vefat eden 20 gencin dışında ulaşabildikleri 180 gençten 176 tanesinin doktor, avukat ve iş adamı olarak pek de sıradan olmayan başarılar elde ettiklerini buldular. Oldukça şaşıran profesör olayın üzerine gitmeye karar verdi. Şans bu ya, araştırma konusu olan gençlerin hepsi civarda yaşıyordu. Profesör gençlerin hepsine, “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusunu yöneltti. Gençlerin hepsinin de yanıtı “Öğretmenimize…” oldu. Öğretmen hâlâ yaşıyordu. Profesör öğretmenin yerini buldu. Yaşlı ama dinç kadına bu gençleri gecekondudan başarıya götüren yolda nasıl bir sihirli formüle sahip olduğunu sordu. Öğretmenin gözleri parıl parıl oldu. Dudaklarında hafif bir gülümsemeyle, “Çok basit.” diye yanıtladı, “Bu çocukları sevdim.”
Jack CANFIELD (Cek Sanfild) ve Mark Victor HANSEN (Mark Viktor Hansen)

1. Profesör öğrencilerinden nasıl bir çalışma istemiştir?

  • Cevap: öğrencilerini gecekondu mahallesine gönderip orada yaşayan 200 genç üzerinde olgu araştırması yapmalarını istemiştir.

2. 25 yıl sonra gençlerle ilgili hangi verilere ulaşılmıştır?

  • Cevap: 180 gençten 176 tanesinin doktor, avukat ve iş adamı olarak pek de sıradan olmayan başarılar elde ettiklerini bulmuştur.

3. “Başarınızı neye borçlusunuz?” sorusuna birer yetişkin olan gençlerin cevabı ne olmuştur?

  • Cevap: Öğretmenimize cevabını vermişlerdir.

4. Gençlerin başarılı bir yetişkin olmalarını sağlamak için öğretmenin kullandığı sihirli formül nedir?

  • Cevap:  Onları sevmiştir.

5. Sizi günlük hayatta motive eden söz ve davranışlar nelerdir?

  • Cevap: Çevremdekilerin destekleri ve çevremde yaşayan insanların başarılarımı övmesi ve beni teşvik etmeleri ile olurum. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 91 Cevabı

6. Aşağıda yer alan cümlelerdeki boşlukları uygun olan geçiş ve bağlantı ifadeleri ile tamamlayınız.

  • Cevap

Yürümekten perişan oldum ………başka bir deyişle……….……… ayağıma kara sular indi.
Herkes yarınki sınava iyi çalışsın …….özellikle….…….……… son konulara dikkat edin.
Annemi bugün kırdım ………oysaki……………….…. onu kırmak istememiştim.
Bu olayın …………ilk  olarak.…………………… ne zaman gerçekleştiğini bilmiyoruz.
…………son olarak………………. nasihatlerimi sakın aklından çıkarma.

7. Aşağıda verilmiş “biyografi” cümlelerini “otobiyografi” cümlelerine çeviriniz.

“Gülpembe” şarkısını babaannesi Nimet Hanım için yazdı.

  • Cevap: Gülpembe şarkısını babaannem Nimet Hanım için yazmıştım.

Kazandığı ilk para ile kardeşi İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi almıştı.

  • Cevap:  Kazandığım ilk para ile kardeşim İnci’ye çok istediği kırmızı elbiseyi almıştım.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam kayması yoktur?
A) Duydukları karşısında hayretler içinde kalır.
B) Barış Manço, Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisini birincilikle bitiriyor.
C) Halter takımı Naim Süleymanoğlu’nu coşkuyla karşıladı.
D) Barış Manço, 15 Şubat 1999’da hayata gözlerini yumar.

  • Cevap: C

9. Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisi zarf değildir?
A) Yarın seni görmeye gelecekmiş.
B) Yaz tatilinde köye gideceğiz.
C) Ayşe de sınavlardan yüksek not almış.
D) Geçen hafta doktora gitmiş.

  • Cevap: C


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Kişisel Gelişim 90, 91 3. Tema Kişisel Gelişim Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
246
73
24
21
49
10
9

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!