Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
7. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2018 - 2019

6. Tema Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (7. Sınıf Türkçe)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Okuma Kültürü 193, 194 Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları

6. Tema Okuma Kültürü Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

7.  Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 193 Cevabı

(…)
Elektronik kitabın tanımıyla ilgili dört farklı görüş saptanmıştır. Bunlar:
– Metnin e-kitap olabilmesi için metni zenginleştirici özellikler sağlayan bir yazılım gerekir.
– E-kitap bir yazılım ve donanım bileşimidir. Bu özelliği ile dijital kitaptan farklıdır.
– E-kitap, elektronik metnin okunmasını sağlayan bir donanımdır.
– E-kitap, ekranı bulunan herhangi bir aygıtta ya da özel bir donanımda görüntülenebilen elektronik içeriktir.
Bu görüşe göre elektronik kitap, basılı bir kitabın sayısallaştırılmasıyla elde edilen veya elektronik ortamda üretilen elektronik metindir. Düz metinden farklı olarak resim, animasyon, ses, müzik, video içerebilir. Ekranı bulunan herhangi bir donanımda okunabilir. (…)

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Elektronik kitap düz metinden farklı olarak hangi bileşenleri içerir?

  • Cevap: Elektronik kitap düz metinden farklı olarak resim, animasyon, ses, müzik ve video içerebilir.

2. Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için hangi donanıma ihtiyaç vardır?

  • Cevap: Elektronik kitap kullanıcısı olabilmek için metni zenginleştirici özellikler sağlayan bir yazılım gereklidir.

3. Elektronik kitabı dijital kitaptan ayıran fark nedir?

  • Cevap: E-Kitap’ı dijital kitaptan ayıran yazılım ve donanım bileşenidir.

4. Metinde anlatılmak istenen nedir?

  • Cevap: e-kitabın düz bir metinden farklı olarak resim, müzik, ses, video gibi artılarının bulunabileceği anlatılıyor. 

5. Aşağıdaki metinde hangi anlatım teknikleri bulunduğunu işaretleyiniz.

  • Cevap

Küçük salonun fes renginde, kalın, ağır perdeli penceresinden dışarı; muhteşem, parlak bir sulu boya levhası gibi görünüyordu. Saf mavi bir sema… Çiçekli ağaçlar… Uyur gibi sessiz duran deniz… Karşı sahilde mor, fark olunmaz sisler altında dağlar, korular, beyaz yalılar.
(…)
Yavaş yavaş kamburunu arkasına dayadı. Ellerini dizlerine koydu, başını kaldırdı. Biraz doğruldu. Torununun torununa, “Yavrum, niçin susuyorsun?” dedi. “Biraz konuşalım.”
Ömer Seyfettin

Cevap

7.  Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 194 Cevabı

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşılaştırma yapılmıştır?
A) Annem mutfaktaki tüm yiyecekleri dolaba yerleştirdi.
B) Bu kütüphanede kitap sayısı diğer kütüphaneden daha fazla.
C) Sınıftaki öğrencilerin bir kısmı etkinliğe katılacak.
D) Okumak, zihni geliştirme faaliyetidir.

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki tabloda anlatım bozukluğu bulunan cümleler ve bazı anlatım bozukluğu nedenleri verilmiştir. Anlatım bozukluğu olan cümlelerle nedenlerini eşleştiriniz.

Anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kullanımı. – Gereksiz sözcük kullanımı. – Sözcüğün yanlış anlamda kullanımı. – Sözcüğün yanlış yerde kullanımı. – Anlam belirsizliği.

  • Cevap

Son eserini, yaşamında edindiği deneyimlerinden yola çıkarak kaleme almış. (D)
Sıkıca giyinmemesi hastalanmasına vesile oldu. (A)
Bugün okula gitmedim, bütün gün bomboş odamda oturdum. (B)
Hava çok soğuk, mutlaka evsizler üşüyor olmalı. (C)

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
A) Bahçeye diktiğimiz ceviz fidanları kurumuş mu?
B) Karıncalar kendilerinden çok daha büyük ve ağır yiyecekleri taşıyabilir.
C) Ahmet’i top oynarken gördüm.
D) Kuyumcunun camında “Kulak ağrısız delinir.” yazıyordu.

  • Cevap: C

9. Aşağıdakilerin hangisinde “öznel” anlatımlı bir cümle vardır?
A) En çok kahramanlık şiirleri yazardı.
B) Bazı günler sahilde dalgalar eşliğinde şarkı dinler.
C) Mısra, öğleden sonra okula gidemedi.
D) Arkadaşlarla hoşça vakit geçirmek beni mutlu ediyor.

  • Cevap: D

10. Karşılaştırma cümlelerinin karşısına (X) işareti koyunuz.
Hasan Öğretmen konuyu daha güzel anlatıyor. (X)
İnsanın kendini tanıması önemlidir. ()
Beni yalnız sen anladın. (X)
Dostumuz Türkçeyi dikenler içinde bırakmayalım. ()

  • Cevap

7.  Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 195 Cevabı

11. Yukarıdaki grafik incelendiğinde hangi sonuca ulaşılamaz?
A) Kitap okuyanlar içinde en az kitabı Lütfi okumuştur.
B) Ali, Bilge’den daha fazla kitap okumuştur.
C) En fazla kitabı Alp okumuştur.
D) Okuduğu kitapları en iyi anlayan Mehmet’tir.

  • Cevap: D

12. Aşağıdaki yabancı kökenli sözcükleri Türkçe karşılıklarıyla eşleştiriniz.

Online – Like – Bye – Link – Antipatik – Check

  • Cevap


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Okuma Kültürü 193, 194 Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
32
10
1
2
17
3
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!