Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Müzik Meb Yayınları

7. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61

7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61

3. KLASİK DÖNEM: Ünlü besteci Johann Sebastian Bach’ın ölümünden (1750), Ludwig van Beethoven’un ölümüne kadar (1827) geçen döneme müzik tarihinde Klasik Dönem denir. Bu dönemde eserler Barok Dönem’e göre daha sade bestelenmişti’r. Opera müziğine yeni anlayış getirilmiştir. Vurmalı çalgılarla birlikte nefesli çalgılar da geliştirilerek orkestraya dahil edilmiştir. Piyano daha da ön plana çıkmıştir. Ludwig van Beethoven, Franz Joseph Haydn,
Wolfgang Amadeus Mozart dönemin ünlü bestecileridir.

4. ROMANTİK DÖNEM: 18. yüzyılın sonunda Almanya’da başlayan edebî romantizm bütün Avrupa’ya yayılmıştır. 19. yüzyılın ilk yarısında bu akımın müzik eserleri üzerindeki etkileri görülmeye başlanmıştır. Artik klasik sanatın mükemmeliyetçiliğinin yerini romantizm almıştır. Senfonik şiir doğmuş, ulusal müzik okulları bu dönemde açılmıştır. Dönemin ünlü bestecilerinden bazıları Franz Peter Schu- bert, Gioacchino Rossini, Hector Berlioz, Franz Liszt, Niccolo Paga- nini, Robert Schumann, Frederic Chopin, Johannes Brahms, Richard Wagner, Pyotr Ilyich Tchaikovsky’dir.

5. ÇAĞDAŞ DÖNEM: 19. yüzyılın sonlarından günümüze uzanan dönemdir. Yeni bir yüzyılın başlamasıyla müzik de yeni bir döneme adım atmıştır. Bu dönemde diğer dönemlerdeki gibi belli bir stil ya da kalıp yoktur. Çağdaş Dönem besteci ve yorumcuların birbirinden etkilendikleri bir dönem değil tamamen bağımsız, özgün, gerçekçi ve ait oldukları kültürün kökenine inen sanatçıların çağı olmuştur. Dönemin ünlü bestecileri Richard Strauss, Gustav Mah- ler, Maurice Ravel, Igor Stravinsky, Carl Orff’tur. Ayrıca Türkiye’de çok sesliliğin başlaması da bu döneme rastlar. Bu dönemin önemli Türk bestecilerinden bazıları Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Necil Kazım Akses, Ferit Tüzün, Hasan Ferit Alnar, Muammer Sun’dur.

1. ETKİNLİK

Adı: Rönesans Dönemi
Amacı: Dünya müziklerini öğrenme.
Araç – Gereç: Akıllı tahta, ses kayıtları

Rönesans Dönemi bestecilerinden Josquin Desprez’in “Ave Maria” adlı eserini dinleyerek eserle ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Josquin Fransız-Flaman müzik ekolünün en tanınmış bestecisidir. Müzik bestelerinin hemen hepsi koro müziğidir. Bunlardan birçoğu kilise ayinleri için müziktir. Ben Ave Maria’yı dinlerken ruhani bir hava hissettim. Dinlerken huzurlu oluğumu hissettim.

7. Sınıf Meb Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
angry
1
clap
1
confused
1
sad
0
happy
0
love
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!