Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Müzik Meb Yayınları

7. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90

7. Sınıf Müzik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90

DÜŞÜNELİM – KONUŞALIM

1. Sizce ezgi nedir, nasıl oluşur? Düşüncelerinizi paylaşınız.

  • Cevap: Ezgi: Belli bir kurallara göre düzenlenmiş, kulağa hoş gelen ses dizisi, haz, nağme, melodi anlamına gelir. Ezginin oluşabilmesi için ezgi yaratıcısının hayal gücü ve estetik zevkinin olması gerekir.

2. Bestecilik nedir, kimlere bestekâr denir? Düşüncelerinizi paylaşınız.

  • Cevap:

Bestecilik: Beste yapma, müzik yapıtı yaratma işi.

Bestekâr: Herhangi bir müzik eserini müzik melodisi (notasyonu) kullanarak yaratan kişiye denir. Eğer bu müzik eseri vokal (sözlü) kısımları da içeriyorsa ilgili kısımlar söz yazarı (güftekâr-Söz yazarı) tarafından oluşturulur. Bir eserin bestekârı ve güftekârı aynı kişi (şarkı yazarı) olabilir.

ALTERNATİF CEVAP:

Bestecilik, müzik eserlerini oluşturma sürecidir ve müzikal materyalleri (melodi, ritim, harmoni vb.) bir araya getirerek bir bütün oluşturma sanatıdır. Bestecilik, hem teknik bir beceri hem de yaratıcılık gerektirir ve bu nedenle hem bilim hem de sanat olarak kabul edilir.

Bestekâr, bestecilik yapan kişilere verilen genel bir terimdir. Bir bestekâr, müzikal fikirlerini bir araya getirerek, belirli bir amaç için bir müzik eseri oluşturur. Bu amaçlar arasında, belirli bir duygu veya düşüncenin ifade edilmesi, bir olayın tasviri veya bir hikayenin anlatımı gibi çeşitli şeyler yer alabilir.

Bestecilik, çağlar boyunca birçok ünlü bestekârın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu bestekârlar, müzik dünyasında iz bırakmış ve müziğin tarihi gelişimine katkıda bulunmuşlardır. Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Wagner, Stravinsky gibi birçok ünlü bestekâr, müzik tarihinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır.

Bestecilik, müziğin değişmeyen bir yönüdür ve müziğin geniş bir yelpazesini kapsayan bir disiplindir. Müzik dünyasında herhangi bir türde bestekâr olabilirsiniz ve müzikal materyallerinizi yaratıcı bir şekilde bir araya getirerek, dünya üzerindeki insanları etkileyebilirsiniz.

BİLGİ DUVARI

Belli bir kurala göre yazılan ve kulakta haz uyandıran ses dizisine ezgi (melodi) denir. Duygular sanatın her türü ile yansıtılabilir. Resim, şiir, dans ve tabi ki müzik… Farklı kültürlere ve farklı dillere sahip insanlar bile söz konusu müzik olduğunda çalan hüzünlü bir ezgide duygulanabilir, haraketli bir ezgide coşabilir. İşte bu müziğin ortak dili ve evrenselliğidir. Bir eserin kişide hüzün, sevinç gibi duygular yaratabilmesi o eserin içerdiği ezgiden kaynaklanmaktadır.

1. ETKİNLİK

Adı: Kendi Ezgilerim
Amacı: Kendi ezgilerini seslendirme.
Araç – Gereç: Ders kitabı, kalem vb.

a) Başlangıç sesi do – mi – sol seslerinden biri olan 2/4’lük bir ezgi oluşturunuz.

b) Oluşturduğunuz ezgiyi bireysel veya toplu olarak seslendiriniz.

  • Cevap: Sınıfta yapılması gereken bir etkinlik.

7. Sınıf Meb Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
14
unlike
2
clap
2
love
2
angry
1
sad
0
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!